29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 19 Maj 2013 15:30

Premijer Srbije na štandu ZDK

Nakon svečanosti otvorenja 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, u subotu, premijer Ivica Dačić posjetio je štand Zeničko-dobojskog kantona, na kojem su predstavljeni poljoprivredno-prehrambeni proizvodi deset proizvođača sa područja ZDK, iz Visokog, Tešnja, Breze i Zenice.

Premijer Dačić je, u kratkom razgovoru, predstavnicima Zeničko-dobojskog kantona poželio dobrodošlicu u Vojvodinu, te se zadržao na štandu informirajući se o suhomesnatim proizvodima i prirodnim sokovima. Sa premijerom Dačićem susreli su se ministri Vlade ZDK Senka Balorda, Bojan Bošnjak, Romana Brkić, Ivica Ćurić, Mirko Trifunović, Raif Seferović, Rifat Delić, sekretak Vlade Berjana Ačkar i šef Ureda premijera Dženan Begović.

Inače, štand Zeničko-dobojskog kantona, površine 63 kvadratna metra, na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, nalazi se u hali 1. Sajam, na kojem izlaže oko 1400 izlagača iz preko 60 zemalja, traje od 18 do 24. maja. Po riječima predstavnika Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, ostvarena je veoma dobra saradnja sa domaćinima, a štand je, već prvi dan, izazivao veliku pažnju posjetitelja Sajma.

Pres služba ZDK