18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 19 Maj 2013 00:07

Juniorke:BH Start-Brotnjo 93:36

 

Juče je u sportskoj dvorani na Bilmišću igrana polufinalna košarkaška utakmica državnog prvenstva BiH za juniorke između KK "BH Start" i  ŽKK "Brotnjo" iz Čitluka.

Rezultat: KK "BH Start" – ŽKK "Brotnjo" 93:36; (30:13), (21:03), (18:12), (24:08);

 

Juniorke KK BH Start-a su odigrale odličnu utakmicu, te bez većih problema savladale prvakinje iz  Hercegovine, ekipu ŽKK Brotnjo iz Čitluka, rezultatom 93:36; Ekipa KK BH Start nastupila je u sastavu: Ažemović Ilma, Jaganjac Almedina, Kahrić Amna, Starčević Iris, Nizamić Eni, Hajder Mia, Kovačević Nedžla, Heljić Sara, Brkić Adna, Solo Nejra (cap), Ćorović Anida, Drinić Ajna. (Trener: Mahir Solo, pomočni trener: Almir Omerčević);

 

Najefikasnije kod BH Start-a su bile: Ćorović Anida (34), Kovačević Nedžla (27), Hajder Mia (14), te Solo Nejra sa 10 poena. Pored njih poene su postigle još: Kahrić Amna 3, Nizamić Eni 2, Brkić Adna 2 i Starčević Iris 1 poen.

 

Inače, na polufinalnom turniru u Zenici trebale su učestvovati tri ekipe i to: ŽKK "Sloboda" Novi Grad, ŽKK "Brotnjo" Čitluk i KK "BH Start" Zenica. Od turnira je odustala ekipa ŽKK "Slobode" iz nepoznatih razloga, tako da je, umjesto 3 utakmice, odigrana samo jedna i to ova utakmica BH Start-Brotnjo. Pobjedom u ovoj utakmici ekipa KK BH Start je ostvarila plasman u finale državnog prvenstva BiH,  što je druga selekcija BH Start-a ove godine, koja ja napravila ovako dobar plasman. 

 

Čestitke djevojkama na odličnom rezultatu i na izvrsnoj utakmici. 

 

Na facebook stranici kluba BH Start su, još, objavili: "Sada slijedi priprema za polufinale državnog prvenstva BiH za kadetkinje koje je na rasporedu 24, 25, 26.5.2013. Nadamo se da ćemo uspjeti pronaći finansijska sredstva za ovaj turnir, te da ćemo biti u mogućnosti kadetkinjama obezbjediti nastup i zajedno sa njima radovati se novoj medalji.

Još jednom, djevojke, čestitke za odlične rezultate i hvala vam na svemu što ste učinile za klub. Želimo vam mnogo sreće u nastavku takmičenja".

 

Ekrem Imamović za Zenicablog 

+ foto sa utakmice

 

asdc01