25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 17 Maj 2013 21:00

Čelična rukavica na Bistričaku

 Danas je u zeničkom hotelu Internacional održana press konferencija Bokserskog kluba "Čelik" i Organizacionog odbora (Oo) Revije boksa "Čelična rukavica 2013".

U radnom tijelu današnjeg pressa bilo je nekoliko članova Organizacionog odbora: predsjednik BK Čelik Hajrudin Skender, generalni sekretar kluba Nusret Zuko, te dr. Boško Kukolj, ....).

 

Prisutnim novinarima obratili su se gospoda Hajrudin Skender i Nusret Zuko. Bokserski klub "Čelik" iz Zenice ovih dana vrši pripreme za 41. "Čeličnu rukavicu 2013", međunarodnu reviju boksa koja će se održati u subotu 01. juna u Zenici.  Ovogodišnja revija će se održati, na otvorenom, na Bistričaku, poznatom izletištu Zeničana, čime će BK Čelik dati svoj doprinos projektu “Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan”, najvećoj volonterskoj akciji u istoriji BiH, posvećenoj čišćenju ilegalnih deponija smeća u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja.

 

„Zenička industrija mlijeka – ZIM kao jedan od najvećih donatora Bokserskog kluba Čelik partner je u projektu “Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan” i s ciljem razvoja svijesti kod mladih ljudi ali i popularizacije boksa odlučili smo da uz pomoć naših prijatelja, prije svih Željezare Zenica koja nam je ustupila objekte na Bistričaku, 41. Čeličnu rukavicu održimo na ovom izletištu. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti, u protivnom revija će se održati u jednoj od zeničkih dvorana“, kaže Hajrudin Skender, predsjednik BK Čelik.

 

Na dan održavanja „Čelične rukavice 2013“, BK Čelik će, u dogovoru sa upravama nekoliko zeničkih osnovnih škola, organizovati dolazak 30 do 50 učenika koji će zajedno sa 50-tak mladih članova BK Čelik, pratiti reviju i učestvovati u akciji čišćenja korita Bistričke rijeke i samog izletišta. Organizator će organizovati prijevoz i za ostale ljubitelje boksa, a posebaan poziv upućen je penzionerima.

 

Planirano je 10 mečeva u svim kategorijama i plus jedan meč u kojem će nastupiti dvije djevojke. Kako kaže generalni sekretar BK Čelik Nusret Zuko, obezbijeđen je dovoljan broj autobusa koji će gledaoce prevoziti od Zenice do Bistričaka, a nakon revije predviđeno je i prigodno druženje.

 

"Prijave stižu, a bokseri iz Prištine i Hrvatske su već potvrdili svoj dolazak. "Čelik" će na ovoj reviji nastupiti sa nekoliko juniora i seniora na čelu sa najboljim bokserom. Obzirom da boks u posljednje vrijeme stagnira odlučili smo na reviju pozvati najbolje trenere i sportske radnike. Na "Čeličnoj rukavici" će prisustvovati Almedin Fetahović, Milenko Tomić, Jure Lozančić i drugi", rekao je, pored ostalog Zuko.

 

Na ovogodišnjoj reviji, prema preporukama Bokserskog saveza BiH i europske i svjetske federacije, a ciljem popularizacije boksa, Organizacioni odbor „Čelične rukavice 2013“ odlučio je priliku dati bokserima amaterima.

"Osim 5 – 6 boksera iz Čelika, na reviji će nastupiti izuzetno kvalitetni bokseri iz Hrvatske i Kosova, te naravno reprezentativci BiH, članovi Slavije, Radnika, Banovića, Tuzle, Ljiljana iz Sarajeva. Vjerujemo da će ovogodišnja revija po svemu biti bolja od prethodne i da će osim po mjestu održavanja i dobroj organizaciji ostati upamćena i po kvalitetnom boksu“, kaže Nusret Zuko, generalni sekretar BK Čelik.

 

Program svečanog otvaranja 41. Međunarodne bokserske revije „Čelična rukavica 2013“ planiran je za subotu 01.juna 2013. godine u 14:00 sati, a glavne borbe na programu su od 15:00 sati, na Bistričaku kod Zenice.

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto