24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 17 Maj 2013 12:13

Press: Jagodić i Kajkut

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje", danas je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja utakmica proljetnog dijela prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, 29. kolo (pretposljednje kolo prvenstva) u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Gradina iz Srebrenika.Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 18.maja, u 17:00 sati.Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Čelika i Saša Kajkut, napadač Čelika.


 Uoči sutrašnje utakmice na Bilinom polju, ŠSŠ, Vlado Jagodić, ističe da se Gradina ne smije potcijeniti, iako su davno "ispali" iz Premijer lige BiH.

Prenosimo dijelove izjave gdina Jagodića:


"Ne bojim se ja Gradine, nije ovo kurtoazno, ali smo u svaku utakmicu u ovoj sezoni ušli respektujući protivnika ali vrlo dobro znamo ko smo mi, šta imamo i tako baziramo igru. Poštovat ćemo ih kao sportske prijatelje, ali nećemo ih ni mnogo respektovati. Imamo mi svoje kvalitete i ovo je utakmica koja zaokružuje sve naše domaće nastupe. Nije slučajno Gradina pobijedila u posljednjem kolu Radnika. Igraju rasterećeno i to su za njihove protivnike najgore utakmice. U meč ulazimo kao da su nam rivali prvak Željezničar ili pobjednik KUP-a BiH Široki Brijeg".


Dalje, Jagodić je govorio o navijačima i o problemima sa igračkim kadrom za ovu utakmicu:

"Utakmica protiv Gradine nam je posljednja ove sezone u Zenici i siguran sam da će momci dati sve od sebe. Naravno, očekujemo i veliki broj navijača, jer ova ekipa zavređuje, u šta ne sumnjam, da bude ispraćena iz Zenice u velikom stilu. Protiv Gradine, Čelik će nastupiti u sastavu koji, ove sezone, nije imao priliku da predstavi navijačima.


Jer, Kenan Horić ima tri žuta kartona, Stipe Barać takođe, Harun Huseinspahić koji šansu koristi na najbolji način isto ima tri žuta, Darko Mišić teže je porijedio koljeno i nema tajni da imamo problem na desnom boku. Iz postojećog kadra izvući ćemo rješenje. Marin Popović ima kontuziju ramena, Marko Nestorović koji je od početka pogrešno tumačen, a puno znači u sredini terena, posebno na domaćim utakmicama, izgubljen je do kraja sezone i mora raditi operaciju prepona. U tim se vraćaju Kajkut i Dedić"-zaključio je trener Jagodić.

 

Čelikov najbolji strijelac, Saša Kajkut, na današnjem pressu ukratko je kazao:

Zahvalio bih se navijačima na podršci, ne samo meni, već i cijeloj ekipi. Ona nam jako mnogo znači. Sa dvije pobjede, do kraja prvenstva, možemo doći do konačnog cilja, a prvi je protivnik, ekipa Gradine. Slažem se sa trenerom, ne smijemo ih potcijeniti. Samo sa maksimalnim pristupom možemo doći do pozitivnog rezultata. Moji suigrači i ja sigurno ćemo dati sve od sebe da upišemo novu pobjedu i onda na megdan Olimpicu u Sarajevo, idemo po vizu za Europu“.

 

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da dođu u subotu na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj važnoj utakmici i oproštajnoj od utakmica na "Bilinom polju", u ovom prvenstvu.

 

E. Imamović za Zenicablog