09 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 02 Maj 2013 11:35

Cinema TV uskoro u BiH

 

 Cinema TV emitirat će filmove vodećih svjetskim filmskih kompanija, ali i male i nezavisne filmove iz svijeta, Evrope, regije i BiH. Bit će to svojevrsna platforma za promociju bh. kinemtografije, kao i čitavog regiona. 

 

Cinema TV će biti prvi specijalizirani televizijski kanal izvorno pokrenut u BiH, registriran je u RAK-u i program će prvenstveno emitirati na jezicima koji se govore u BiH. 

 

Ovaj TV kanal nastaje udruživanjem filmskih i medijskih profesionalaca iz BiH i regiona, a s ciljem da se kreira nova specijalizirana tv stanica koja će biti lider u emitiranju filmskih sadržaja u BiH. 

 

Programski profil Cinema TV bit će jedistvena kombinacija holivudskog, svjetskog, evropskog, regionalnog i bh. filma, a tim koji pokreće ovaj projekt najavljuje emitiranje oko 500 filmskih naslova u početnom periodu djelovanja. 

 

Tako će Cinema TV emitirati filmove najvećeg svjetskog filmskog major studija Warner Bross, uljučujući njihove nove filmske blockbustere, ali i nepreglednu arhivu klasičnog filma. 

 

Također, na ovome kanalu će biti emitirani filmovi drugih vodećih američkih kompanija, ali i nezavisnih filmskih producenata i distributera. 

 

Značajno mjesto u programima Cinema TV će imati i svjetski i evropski art filmovi, te dokumentarci svih žanrova i vrsta. Svoje mjesto u programu ove stanice naći se i specijalizirane emisije o filmu, vizualnoj umjetnosti, autorima i glumcima, kao i predstavljanja mladih fimskih autora kroz njihove kratke i dokumetarne filmove. 

 

Posebno mjesto u programskoj šemi zauzimat će bh. film, kao i druge kinematografije iz regiona (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Makedonija). 

 

Bit će emitirani najnoviji filmovi ovdašnje filmske produkcije, ali i posebnih programi posvećeni historiji bh. ali i ex-yu filma. 

 

Cinema TV će imati i vlastitu produkciju u kojoj će emitirati tv emisije koje će pratiti programske sadržaje na ovome tv. kanalu, ali i druge informacije i vijesti iz svijeta filma. 

 

Već je urađen kompletan vizualni identitet i špice kanala, dok je toku i izgradnja prvog tv studija iz kojeg će uživo početi emtirati program u narednih nekoliko mjeseci, saopćeno je iz Cinema TV.