18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 19 April 2013 16:05

WizzAir leti iz Tuzle

 Wizz Air je danas objavio uspostavljanje dodatnih letova na relaciji Tuzla – Geteborg, koji, zajedno s prethodno objavljenim letovima prema Bazelu (Mulhouse) u Švicarskoj i Malmeu u Švedskoj, uspostavljenim prije manje od mjesec dana, povećavaju kapacitete na više od 100.000 jeftinih sjedišta godišnje. Novi letovi iz Tuzle za Geteborg počinju od 17. juna, dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom.

 

Također, odgovarajući na veliki odaziv korisnika usluga, Wizz Air je dodao ponudi još jedan, treći sedmični let, za Malme u Švedskoj. Bosna i Hercegovina je sada spojena sa Švedskom i Švicarskom preko tri direktne međunarodne linije. 

 

Kapaciteti dostupni na letovima iz Tuzle za Geteborg bit će u prodaji od danas poslijepodne na web stranici kompanije Wizz Air ( www.wizzair.com) po cijeni već od 29.99 eura u jednom smjeru, u šta su uračunate i takse, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje organa Tuzlanskog kantona.

 

- Zahvaljujući Wizz Airu, smatramo da će šira regija profitirati u oblasti privrede i turizma zahvaljujući uspostavljenim linijama prema Švedskoj i Švicarskoj. Presretni smo vidjeti odziv tržišta BiH i očekujemo prevesti više od 60.000 putnika preko aerodroma Tuzla u prvoj godini operacija - kazao je direktor Korporativnih Komunikacija Wizz Aira Daniel de Carvalho. 

 

Carvalho smatra da će uspostavljene linije prema Švedskoj i Švicarskoj pomoći razvoju privrede i turizma, te otvaranju neophodnih novih radnih mjesta. 

 

- Nakon uspostave ovih letova, očekujemo da ćemo u narednom periodu dogovoriti i otvaranje aviolinija na druge destinacije, kao i dodatne aktivnosti na razvoju kargo saobraćaja, čime bismo dali dodatni doprinos razvoju privrednih potencijala Tuzlanskog kantona - komentar je ministra trgovine, turiza i saobraćaja Senaida Hadžića, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK-a.