29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 27 Mart 2013 07:30

Aldin Džidić

 U dalekom Kazahstanu prije dvije sedmice počela je nova sezona u najjačem nogometnom rangu u toj državi. Ove sezone u naša zemlja će imati samo tri svoja igrača i to Aldina Džidića i Nikolu Vasiljevića u dresu prvaka Shakhtara, te Mehmedaliju Čovića koji je prije 10-tak dana iz zeničkog Čelika potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom Zheytsu.

 

Aktuelni prvak Shakhtar Karaganda koji je prošle sezone odbranio titulu prvaka i tako dokazao da je najbolji klub u ovoj zemlji, sezonu koja je počela ne može biti zadovoljan rezultatima. Bez obzira što su osvojili Super kup, porazi u prva dva kola zabrinula su čelnike kluba koji ove sezone ima ambicije daleko dogurati u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

 

Jedan od razloga zbog kojih Shakhtar na početku sezone ne izgleda kao ekipa koja je aktuelni prvak države leži u tome što je kapiten i najbolji igrač kluba, naš internacionalac Aldin Džidić više od mjesec dana van stroja zbog povrede.

 

"Prije nešto više od mjesec dana povrijedio sam se na pripremama u Antaliji, te sam morao pod nož jer mi je stradao meniskus lijeve noge. Zahvat sam obavio u njemačkom Kelnu i evo nakon mjesec  dana pauze sutra se vraćam za Kazahstan i nadam se brzom povratku na teren", nada se 30-godišnji stoper.

 

Shakhtar je bez vas je sezonu počeo sa dva uzastopna poraza

 

"U stalnom sam kontaktu sa ljudima iz kluba, te saigraćima koji priželjkuju da se što brže vratim na teren. Iako smo poraženi u prva dva kola ne sumnjam da ćemo i ove sezone voditi glavnu riječ u prvenstvu, a cilj nam je dogurati i daleko u Ligi prvaka, gdje smo prošle sezone nakon produžetaka ispali nesretno od češkog Libereca" kaže bivši igrač Čelika, Žepča,Travnika, Interblocka, Baltike.

 

Ove sezone samo tri igrača iz naše zemlje nastupaju u Kazahstanu

 

"Mnogo puta sam ponavljao da je kvalitet ove lige iz godine u godinu na većem nivou, puno se ulaže u nogomet i čelnici klubova sve više potežu izdvojiti velike novce za igrače iz Evrope. Kakav je kvalitet Bh Premijer lige dovoljno govori da igrači iz naše lige ovdje dolaze na probe i rijetko koji da ostane. Meni je žao što više nema naših igrača ove sezone, ali očito da je da svako ne može igrati ovdje bez obzira na mnoge predrasude o nogometu u ovoj zemlji" kazao je za SportSport.ba Džidić.

 

Dino K. / SS