23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 13 Mart 2013 09:27

Novi broj Euromanagera

 

Svjetlost dana ugledao novi (martovski) broj mjesečnika Euromanager, koga izdaje Nezavisna agencija za izbor i promociju menadžera i kompanija za region jugoistočne i srednje Evrope sa sjedištem u  Zenici.


- ,,Udarni'' tekst u ovom broju je ekskluzivni intervju koga je za naš časopis Euromanager dao predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda – kaže nam Pane Škrbić , direktor i glavni urednik ovog magazina o biznisu i za biznis.

– U razgovoru za Euromanager G. Bevanda ističe da  ,,oporavak Bosne i Hercegovine nije moguć bez snažnog privatnog sektora''. U intervju Bevanda govori o većoj privrednoj saradnji u regionu, posebno sa susjedima, o pokretanju velikih kapitalnih projekata, saradnji sa MMF-om, o vjerovanju u bolje i sretnije sutra u BiH, o (ne)povećanju PDV-a, posjeti Beogradu i drugim važnim pitanjima, te o svom privatnom životu  – ističe Škrbić. 

 

Tu je i  intervju sa mr. Nedžadom Rešidbegovićem, generalnim direktorom BH Telecoma. Prvi čovjek ove najuspješnije BH kompanije govori o tome da ,,nije lako biti među najboljim kompanijama u BiH i regiona'',  dok Boro Kukić,  veoma uspješni privrednik iz Laktaša u ovom broju časopisa Euromanager najavljuje  budući svjetski industrijski hit iz ove kompanije – proizvodnju peći na biougalj. 

 

Tu je i tekst iz Gračanice. Said Karalić prvi čovjek firme KOVAN MI govori o sjajnim rezultatima te kompanije, a Mehmet Ince, generalni direktor kompanije CESAR'S za Balkan, sa sjedištem u Mostaru,  najavljuje planove za skoru proizvodnju muških odijela i drugih proizvoda ove kompanije u BiH, koji se sada  uvoze iz centrale Cesar'sa iz Turske.

Prof. dr. Senaid Memić, načelnik općine Ilidža, specijalno za časopis Euromanager govori o ,,vraćanju''  Ilidži nekadašnjeg sjaja, o saradnji ove Općine sa privrednicima Turske, Engleske i Kuvajta, te o organizovanju velikog skupa u oktobru ove godine – susreta  400 načelnika općina iz cijelog svijeta na savjetovanju u Ilidži, čiji organizator će biti ova Općina, a tema unapređenje komunlanih usluga gradova.

 

U ovom  broju časopisa Euromanager možete pročitati i tekst o izgradnji nove zgrade i aktivnostima Pravnog fakulteta u Kiseljaku, o čemu govori doc. dr. Alija Ismet.