20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 02 Mart 2013 18:13

Potez dana: Alija Porča

 Iza dešavanja na "preoranom" Bilinom polju danas se odvijala jedna drama, o kojoj je odlučio progovoriti Zenicablog.  Naime, navijači Sarajeva su dolazili u Zenici danas neorganizovano, stihijski, u desetak navrata od prijepodnevnih sati. Kombiji, automobili, autobusi... I da bi izbjegli bilo kakvu odgovornost, iz uprave Sarajeva su još prošle sedmice kazali da "nema organizovanog puta u Zenicu". 

 

U toku igranja na Bilinom odvijala se drama, za koju niko na stadionu nije znao. Dio navijača Sarajeva bukvalno je ostao bez prijevoza, jer su Željeznice Federacije jednostavno otkazale povratnu liniju. I dok su ostali bili skoncentrisani na travnjak, policijski službenici su pokušavali iznaći način da Sarajlije ipak imaju čime da se vrate. 

 

I dok su željezničari "prali ruke", bezobrazno odbijajući dati informacije o narednim linijama, čim je utakmica okončana, umjesto da slavi pobjedu sa klubom ALIJA PORČA, direktor Čelika je stigao na Željezničku stanicu, pokušavajući dogovoriti transfer grupe navijača protivničkog tima van grada. 

 

U trenucima kad nastaje ovaj članak potvrđeno nam je da je uprava Sarajeva rekla da "pošto nema organizovanog doalaska, za njih i nema problema". Ipak, "problem" je bio što njihovi sugrađani nisu ni imali novaca za povratak drugim vozom osim onog "ukinutog". O postupku Željeznica FBIH, koje i svoje putnike maltretiraju time što ne žele stati u Zenici sa vozovima, trebaju reći svoje nadležni u ovoj državi. 

 

Više puta smo imali priliku vidjeti da je aktuelni direktor, koji je u NK Čeliku nakon košarkaškog imenjaka od 2011. bukvalno "vadi kestenje iz vatre" kad su neki drugi "kraćeg fitilja" zakuhavali.  Na kraju, sve to preko svojih leđa prenijeli su policajci, koji su danas gotovo do posljednjeg radili dvije smjene, sve to jer je nekom prahnulo da "pere ruke" od onih koji će im sutra zatrebati. 

 

Uz iznimne čestitke policiji koja je izvukla 800 navijača iz Sarajeva preko svojih pleća, šest puta više domaćih navijača, te sve ostalo što se danas događalo u našem gradu, ipak posebna čestitka za potez dana ide direktoru Aliji Porči. Bez obzira ko na kraju "popustio" i organizovao prebacivanje Sarajlija iz Zenice, njegova namjera da, u društvu načelnika PU Zenica Admira Gazića ne ostavi "na cjedilu" grupu navijača protivničkog kluba treba u svakom slučaju pozdraviti, pogotovo u glavnom gradu. 

 

U večernjim satima navijači Sarajeva ipak su otputovali vozom, nakon što im je uprava Čelika platila karte, a nedugo zatim Zenicablog je dobio email zahvale, uz molbu da zahvalu navijača Sarajeva, uz korektnu čestitku za pobjedu boljem na travnatom terenu, prenesemo posebnu zahvalu upravi Čelika koja im je pomogla u organizaciji odlaska kući, te zeničkoj policiji, kako se navodi, čiji pripadnici su korektno odradili svoj dio posla.

 

456687889