26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Februar 2013 01:49

Jagodić uoči polaska u Rovinj

 

Nogometaši Čelika marljivo rade i spremaju se na terenima Kamberović polja pod budnim okom trenera Vlade Jagodića i njegovih suradnika... Nakon odlaska Meksuda Čolića, Jasmina Smrike, Dejana Božičića i Elmira Kuduzovića, crno-crveni su u svoje redove doveli dva kvalitetna i provjerena igrača Duška Stajića i Slobodana Lakičevića. Trener Zeničana zadovoljan je kako njegovi igrači ispunjavaju svoje obaveze, a jedina loša stvar je povreda Adisa Nurkovića koja je iznenadila i poremetila ljude u klubu.

 

"Povreda Nurkovića nas je malo poremetila i svakako zadala nam velike glavobolje pred drugi dio priprema, mogu reći da je to jedina mrlja na dosadašnji rad. Znamo da je pozicija golmana u timu najosjetljivija, a na tržištu je teško naći kvalitetnog čuvara mreže. Vjerovatno ćemo morati tražiti drugo rješenje na golu. Zaista mi je žao Adisa, taman se vratio u sjajnu formu i ponovo mu se dešava ta povreda koja može biti dosta komplikovana", rekao je Jagodić.

 

Iako je bilo više odlazaka nego dolazaka u klub, Jagodić je uvjeren da će Čelik na proljeće biti mnogo jači.

 

"Dobili smo mnogo dolaskom Lakičevića i Stajića, a sada imamo mnogo bolju situaciju nego ljetos kada smo se na brzinu skupili i nismo imalu puno vremena da se uigramo. Do četvrtka ćemo trenirati u Zenici, a od petka selimo u Rovinj gdje imamo dogovorenih pet prijateljskih utakmica. Imena igrača koji će krenuti s nama u petak obznanit ću nakon treninga u četvrtak", dodao je trener crno-crvenih.

 

Nakon povratka iz Rovinja, završni dio priprema će biti u Zenici.

 

"Po povratku iz Rovinja trenirat ćemo u Zenici, a 23.februara nam je generalna proba pred utakmicu sa Sarajevom. Protivnik će nam biti Borac iz Banja Luke na Bilinom polju, a treba istači da će na incijativu bivšeg igrača Čelika Aldina Džidića, koji sada igra u dalekom Kazahstanu, ova utakmica biti humanitarnog karaktera i sav prihod od ulaznica će ići na liječenje Zeničanke Amine Halilić" , završio je Jagodić.