29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Novembar 2012 18:49

Galerija: Čelik-Široki na Bilinom

Nogometaši Čelika poraženi su, nakon izvođenja šest serija jedanaesteraca, u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH. Gosti iz Širokog Brijega odlaze u polufinale sa dobojskom Slogom, Zrinjskim i Željezničarom nakon dva puta po 1:1 u regularnom toku (na Pecari i na Bilinom polju), te 5:4 u izvođenju jedanaesteraca. Jusić i Božičić nisu uspjeli savladati Bilobrka. Pogledajte foto galeriju. 

 

POGLEDAJTE GALERIJU Jasmina Hadžića večeras sa Bilinog polja. 

 

ČELIK ELIMINISAN IZ KUP-a NK ČELIK – NK ŠIROKI BRIJEG 1:1 (penali 4:5) Stadion: "Bilino polje" - Gledalaca: oko 3.000 - Vrijeme: prohladno (+10*C)
Službena lica: Glavni sudija: Alečković Emir (Sarajevo), A 1: Drašković Dalibor (I. Sarajevo), A 2: Turudić Hrvoje (Čitluk), 4. sudija: Peljto Irfan (Sarajevo). Delegat: Martinović Lazar (Čapljina). Posmatrač: Gigović Ilija (Gradiška) U revanš utakmici četvrtfinala KUP-a BiH u nogometu, sezona 2012/2013, danas su u Zenici igrali domaći Premijerligaš, NK Čelik i ekipa NK Široki Brijeg iz istoimenog grada. U prvoj utakmici, odigranoj u Širokom Brijegu, 07.novembra 2012.god., rezultat je bio 1:1. I ova utakmica završena je identičnim razultatom, 1:1, kao i prva utakmica odigrana u Širokom Brijegu, pa se pristupilo izvođenju penala. Više sreće kod izvođenja penala imala je ekipa Širokog Brijega i tako se plasirala u polufinale KUP-a BiH.

 

Rezultat u Zenici: Čelik – Široki Brijeg 1:1 (0:0). Penali: 4:5
Strijelci: Barać 1:0 (60'), Ćorić 1:1 (81').

Izvođenje penala: Wagner 0:1, Barać 1:1, Ivanković 1:2, Čović 2:2, Ješe 2:3, Jusić (odbrana golmana), Zlomislić (odbrana golmana), Mešanović 3:3, Barišić 3:4, Kajkut 4:4, Ćorić 4:5, Božičić (odbrana golmana).

Žuti kartoni: Travančić, Nestorović, Kajkut, Bajraktarević (Čelik), Ješe, Serdarušić, Bilobrk, (Široki Brijeg).

 

Sastav Čelika: Nurković, Huseinspahić, Čović, Maletić, Bajraktarević, Mešanović, Kajkut, Jusić, Travančić (Božičić), Barać, Nestorović (Dedić). (Šef stručnog štaba: Vlado Jagodić).

Široki Brijeg: Bilobrk, I. Džidić, Ješe, Šilić (Marić), Kordić (Barišić), Wagner, Ćorić, Serdarušić, Roskam, (Ivanković), Zlomislić, Marković. (Šef stručnog štaba: Dušan Musa).

 

Čelik je poveo u 60. minuti. Kajkut je ubacio s desne strane, Barać odlično primio loptu, napravio sebi prostor i preciznim udarcem pogodio desni ugao gola Širokog Brijega.

Gosti su izjednačili u 81.minuti. Džidić je dugom loptom pronašao Ćorića, koji je iskoristio neodlučnost dvojice Čelikovih igrača i iz skoro iz nemoguće situacije loptu poslao iza leđa Nurkovića.  Nakon što je i ovaj susret završen istim rezultatom, kao i u prvoj utakmici u Širokom Brijegu, 1:1, pristupilo se izvođenju penala. Više sreće kod izvođenja penala, imao je Široki Brijeg i plasirao se u polufinale KUP-a BiH..

 

Rezultati utakmica ¼ finala KUP-a BiH (21.11.2012.god.):
Čelik – ŠIROKI BRIJEG 1:1 (1:1) Penali 4:5
ZRINJSKI – Zvijezda 3:0 (2:3)
SLOGA (Doboj) – Gošk 1:1 (2:1)
ŽELJEZNIČAR – Olimpic 3:0 (1:0)

U zagradi su rezultati prvih utakmica. Velikim slovima ispisani su timovi koji su se plasirali u polufinale KUP-a BiH.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

 

Vlado Jagodić, trener Čelika, razočaran je nakon ispadanja svoje ekipe iz Kupa Bosne i Hercegovine...
Zenički premijerligaš eliminisan je od Širokog Brijega nakon izvođenja jedanaesteraca.

"Svakako da sam nesretan. Imali smo sve u svojim rukama i na kraju odlučili su penali, što je lutrija u nogometu. Nismo se htjeli povući na 1:0, pokušali smo i dalje napadati, igrati, ali jedna greška naše odbrane koštala nas je gola. Ne mogu ništa prigovoriti svojim igračima, jer su i oni koliko i ja željeli prolaz, borili su se iskreno tokom čitavih 90 minuta. Ja im na tome nemam što prigovoriti", rekao je Jagodić, dodavši:

"Žao mi je naših navijača kojima smo bili spremili poklon za rođendan u vidu prolaza u polufinale, ali nažalost nismo uspjeli. Život ide dalje, ispali smo u Kupu, ali ostaje nam prvenstvo gdje možemo uhvatiti priključak za ekipama iz gornjeg dijela tabele."

 

sc.sport.ba