20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 16 Oktobar 2012 08:52

BIH večeras dočekuje Litvaniju

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici dočekuje selekciju Litvanije u posljednjem ovogodišnjem susretu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Nakon sjajnog rezultata u Atini i remija s Grčkom, izabranici selektora Safeta Sušića s optimizimom i ulogom favorita ulaze u predstojeći susret. Za razliku od prethodnog meča, Sušić će večeras moći da računa na oporavljenog Miralema Pjanića. Njegov povratak u ekipu najvjerovatnije će biti jedina promjena u timu u odnosu na susret protiv Grka.

 

Selektor Sušić očekuje tešku utakmicu, ali je ubijeđen u pobjedu. "Naša reprezentacija u zadnje vrijeme igra izuzetno dobro protiv tih tzv. malih ekipa. Kad smo bili u stanju da se onako ozbiljno pripremimo za Lihtenštajn i Latviju, očekujem da će tako biti i ovog puta", kazao je Sušić. Optimisti uoči meča su i gosti iz Litvanije čiji selektor Csaba Laszlo očekuje povoljan rezultat.

 

"Nemamo što da izgubimo, pokušat ćemo se prilagoditi igri BiH, ali isto tako nećemo zanemariti ni svoju igru", tvrdi selektor Litvanije. Susret BiH - Litvanija igrat će se na stadionu "Bilino polje" u Zenici u 20 sati. U preostala dva meča u G-grupi kvalifikacija sastaju se Latvija - Lihtenštajn (19.00) i Slovačka - Grčka (20.30). Nakon tri kola BiH je vodeća sa sedam bodova, koliko imaju i Slovačka i Grčka uz slabiju gol-razliku. Litvanija je četvrta sa četiri boda, dok su bez bodova Latvija i Lihtenštajn.