29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 23 Septembar 2012 06:11

Prevaren sam,ali ne posustajem

Nisam optimista, prevaren sam kao i svi građani Zenice ali ne posustajem! Iz razgovora sa ljudima, ovih dana, vidim da većina onih koji ne pripadaju ni jednoj političkoj partiji za sada ćute, ne očekuju ništa. Toliko puta prevareni teško i da očekuju ili povjeruju bilo kome u ovoj državi. Teško im je biti optimista i vjerovati da će se nešto promijeniti, jer su to očekivali svih ovih prethodnih godina a svaki put bilo je gore.  Ove godine, osim uobičajenih metoda pridobijanja birača, koriste se i nove. Putem medija iznose se pisma ambasadora o navodnim investitorima (Kinezima), dosad su to bili 'Švicarci ili Crnogorci' kojima općinska administracija poklanja nekretninu u državnoj svojini za mizernih 45.000 maraka.


Dakle, ukoliko postoje Kinezi, danas ti 'Crnogorci' imaju priliku zaraditi milione maraka a sve zbog nesmotrenosti općinske administracije. Razna zemljišta, poslovni prostori i zgrade u vlasništvu općine Zenica prodaju se 'stranim' investitorima po mizernim cijenama s ciljem opstanka na vlasti a sve na štetu građana Zenice. Naravno, sve to ne bi mogli uraditi da nije vijećnika Općinskog vijeća Zenice koje im uredno aminuje takve radnje a ukoliko ih prijavite tužilaštvu, dobijete odgovor da to nije krivično djelo, nego da je u pitanju pogrešna politička odluka.


Nisam optimista, prevaren sam kao i svi građani Zenice ali ne posustajem u vjerovanju da se stanje može promijeniti. U zavisnosti od toga koliko budemo ne/obazrivi prilikom izbora kandidata na predstojećim izborima, zavisit će i koliko će nam biti dobro ili loše. Za one koji su egszistencijalno ugroženi, novac jeste važan ali ne dozvolite da vas 'kupuju' jeftinim pričama o boljoj budućnosti. Ne dozvolite da Vam mažu oči velikim projektima, od velikih projekata oni rijetki imaju mizernu platu a ,odabrani' veliku korist. Bez obzira da li i kojoj političkoj opciji pripadali, ako osjećate nešto što ne želite, izađite na izbore i mijenjate to.

 

Muhamed Pivić