28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Septembar 2012 03:33

Saopćenje Naše stranke

Naša stranka smatra poražavajućim podatak da 80% očeva u BiH poslije razvoda po svaku cijenu izbjegavaju izdržavati vlastito djete, i da taj podatak nije biološko-psihički predestiniran, već samo odražava poražavajući poredak pravno-ekonomske organizacije u BiH. 

 

"Zabrinjavajuća je činjenica da se posao u našoj zemlji nerijetko gubi zbog trudnoće, što je protivno nizu zakonskih odredaba, ali još više zapanjuje da se trudnice gotovo ni ne bune u takvim okolnostima, jer je stvorena društvena klima u kojoj se smatra suludim tražiti svoja zakonom obezbjeđena prava pred poslodavcem, a za stvaranje takve klime je odgovorna nesposobna i nemarna vlast." izjavio je Muhamed Pivić ispred Općinskog odbora Naše stranke Zenica.

 

"Naša stranka smatra da su najprije lokalne vlasti dužne poboljšati porodične i društvene odnose, unapređivanjem ekonomije, te poboljšanjem zdravstvenog stanja članova ovakvih porodica s ciljem zadovoljavanja potreba porodice kad su u pitanju okolnosti življenja i obrazovanje." istakao je Pivić.

 

Tako su iz OO Naše stranke Zenica ukazali da bi se transparentnijim trošenjem budžetskih sredstava do 2014. godine moglo obezbijediti svakom djetetu lošeg imovinskog stanja zagarantirano besplatno mjesto u vrtiću, kao i ljetovanje i zimovanje na lokacijama kao što su Boračko jezero i Smetovi (u organizaciji Saveza izviđača Općine Zenica), što bi bio nemali početni korak u rješavanju navedenog problema.

 

OO Naše stranke Zenica