29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 20 Avgust 2012 13:28

Jagodić uoči Širokog

Trener Jagodić bio je razočaran što nismo ostvarili pozitivan rezultat iz Trebinja: „Prije svega da čestitam kolegi Gačinoviću i Leotaru na pobjedi. Nama ostaje žal za ovim propuštenim bar jednim bodom, jer mislim da nismo bili postavljeni da branimo gol, prijetili smo i pokušavali da nešto napravimo, ali nismo uspjeli. U sredini terena moramo odigrati mnogo bolje i mnogo kvalitetnije, mnogo konkretinije i samo tako možemo doći do rezultata.

 

Ovako, čekajući da odbrana završi glavni zadatak, a da mi promašimo tri šanse u prvom poluvremenu je ipak luksuz za ovakvu utakmicu. Leotar je izuzetno jaka ekipa, pogotovo na svom terenu. Sastale su se dvije ekipe koje nisu do sada ni primile gola, mi smo posustali tek par minuta prije kraja. Žao mi je igrača u neku ruku, jer su dali koliko su mogli u ovom trenutku. Ipak, moram reći da smo otišli u standardnom sastavu dole, da bi to vjerovatno drugačije bilo, ali ne želimo u tome da tražimo alibi. Mi smo u Trebinje išli sa ambicijom da pobjedimo, a bili smo zadovoljni i remijem. Igrali smo otvoreno sa četiri veznjaka i dva napadača.

 

Leotaru je pošlo za rukom da ovjeri ta četiri boda iz prva da kola, nama nije. Mi se sada moramo okrenuti Širokom Brijegu, to je izazov za nas. Bolje bi bilo da smo jučer napravili pozitivan rezultat pa da se mirnije pripremamo za tu utakmicu, ali sada je pritisak na nama. Svi su vidjeli naše vjerne navijače, na ovako dug put su došli da nas bodre bez ijednog problema i zaista im svaka čast i zahvaljujem im se, ali mi imamo obavezu prema njima da budemo pravi. Tako da u ovih šest dana se moramo spremiti i protiv Širokog biti pravi.“