28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 05 Decembar 2014 19:23

OKK Čelik dočekuje Široki

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), danas je održana konferencija za medije. Povod za press je novonastala situacija u klubu OKK Čelik nakon ostavke šefa stručnog štaba Nedžada Hodžića,  te utakmica 8.kola „Lige 12“ prvenstva KSBiH, sezona 2014/2015, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi HKK Široki iz Širokog Brijega.

Utakmica OKK Čelik – HKK Široki na rasporedu je u subotu 06.decembra 2014.godine u Areni Zenica, sa početkom u 20:00 sati. Ulaz je 2 KM.

Prisutnim novinarima obratili su se: Armin Mujkić, v.d. direktor OKK Čelik, Ahmed Muminović, v.d. trener u OKK Čelik, te košarkaši OKK Čelik, kapiten Ivan Opačak i plejmejker Armin Avdibegović.

Prisutnima se prvo obratio v.d. direktora Armin Mujkić i istakao da je stanje u klubu napeto, ali nije dramatično. Nakon ostavke trenera Hodžića, UO je donio odluku da će ekipu, u naredne 4 utakmice, voditi Hodžićev dosadašnji pomoćnik Ahmed Muminović. Pored toga klub je u potrazi za eminentnim trenerom, a nagovjestio je i dovođenje i dva poznata igrača, kao zamjenu za otpuštene igrače, Miku Golubovića i Eldina Čamdžića.

Prenosimo vam i dio iz saopštenja OKK Čelik:

„Ahmed Muminović, koji je nakon dvoipogodišnjeg rada sa dosadašnjim trenerom Nedžadom Hodžićem, dobio priliku prvi put samostalno voditi tim, zahvalio se upravi na ukazanom povjerenju, te obećao da će dati sve od sebe da ekipa pod njegovim vodstvom postigne dobre rezultate.

-U goste nam dolazi kvalitetna ekipa koja je u boljoj situaciji od nas ali vjerujem u ovaj tim, vjerujem da može odigrati mnogo bolje nego što je to bile u dosadašnjem dijelu sezone, a posebno u posljednje dvije utakmice. Obavio sam razgovore sa igračima, tu su Opačak i Avdibegović koji će siguran sam pomoći da iz ovog tima izvučemo maksimum, rekao je Muminović.

Čelikov kapiten Ivan Opačak u Širokom Brijegu je proveo dio svoje bogate igračke karijere i priznao je da sa posebnim emocijma dočekuje sutrašnji meč.

-Mnogo sam se radovao ovoj utakmici, naravno, volio bih da je u nas situacija malo bolja, da utakmicu dočekujemo u pobjedničkom raspoloženju ali uvjeren sam da će gledatelji vidjeti dobru košarku i jedan borben Čelik, izjavio je Opačak.

Za još jednog bivšeg reprezentativca BiH u našim redovima, Armina Avdibegovića, također nema dileme, da će on i saigrači „ostaviti srce na terenu“.

-Sigurno da nam nije lako nakon dva neočekivana i rezultatski teška poraza, ali pokazat ćemo karakter. Ovo je prilika da odigramo kako znamo, da pokažemo da nismo zaboravili igrati košarku i da ovaj im Čelika vrijedi više, optimista je Avdibegović.

Upravni odbor OKK Čelik dao je saglanost stručnom štabu za angažman dva igračka pojačanja, a nakon što transferi budu realizovani, o tome ćemo pravovremeno obavijestiti naše navijače i sportsku javnost u Zenici i BiH.

Ovom prilikom pozivamo sve navijače OKK Čelik i ljubitelje košarke da dođu u subotu od 20 sati u Arenu Zenica. Kupovinom ulaznica od 2 KM i navijanjem pomozite voljeni klub!“.

 

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – HKK Široki na rasporedu je u subotu 06.decembra 2014. godine u Areni Zenica, sa početkom u 20:00 sati. Ulaz je 2 KM.

 I mi pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u ARENU ZENICA (20h) i da podrže košarkaše OKK Čelik u ovoj važnoj utakmici.

 E.Imamović za Zenicablog