19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 31 Juli 2012 00:26

Sjednica SDP Zenica

Predsjedništvo OO SDP BiH Zenica održalo je 28. redovnu sjednicu. Na sjednici se raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Poslanici iz SDP BiH Zenica koji participiraju u Parlamentu FBiH i Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine upoznali su članove Predsjedništva OO SDP BiH Zenica o dinamici, načinu rada i atmosferi u parlamentarnim klupama. Članovi predsjedništva su upoznati sa dosadašnjom realizacijom procesa rekonstrukcije izvršne vlasti na federalnom i državnom nivou.

 

Također je predstavljena analiza o postojećim i predloženim rješenjima u pogledu implementacije odluke Europskog suda za ljudska prava u predmetu „Sejdić - Finci“. Sa ovim dokumentom se mogu upoznati i šira javnost.

 

U drugom dijelu sjednice razgovaralo se planu i načinu realizacije predizborne aktivnosti u okviru predizborne kampanje u septembru za lokalne izbore 2012. godine.

 

Paralelno sa sjednicom Predsjedništva OO SDP BiH Zenica održan je i sastanak Izbornog štaba Foruma mladih OO SDP BiH Zenica. Izborni štab OO FOM SDP BiH Zenica je radio na kreiranju predizborne kampanje i promocije mladih kandidata na listi OO SDP BiH Zenica za Općinsko vijeće Zenica na predstojećim lokalnim izobrima.


OO SDP BiH Zenica