23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 18 Juli 2012 10:19

SBB predstavio kandidate

Općinski odbor Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) Zenica prezentirao je sinoć kandidate ove stranke za Općinsko vijeće i načelnika Zenice na predstojećim izborima. U prepunoj sali hotela Internacional mnogobrojnim Zeničanima obratili ssu se predsjednik Općinskog odbora SBB-a Edhem Feejzić, nosilac liste za OV i aktuelni predsjednik Kantonalnog odbora SBB Mensud Keleštura, te kandidat za načelnika Zenice Ismet Sarajlić. Goste se u ime rukovodstva stranke pozdravili i generalni sekretar i potpredsjednik stranke, Nasir Beganović i Adnan Jupić.

 

Lista za Vijeće broji 34 kandidata, od kojih je trinaest žena, više mladih, visokoobrazovanih. Kandidat za načelnika Ismet Sarajlić je diplomirani inžinjer arhitekture, a dugogodišnjim stažom privrednika, iskustvom rada u domaćim i međunarodnim organizacijama, a istovremeno i višegodišnjim sportskim aktivistom.

 

- Zenici, kao budući načelnik, želim vratiti imidž regionalnog centra, kojeg su joj, krivicom dosadašnjih rukovodilaca, preuzele manje sredine u okruženju. Problem je u godinama serviranja pogrešnog postavljanja prioriteta, pa se tako vlast zanosi mega projektima uz neriješene probleme, malog, običnog čovjeka, kojem ćemo se okrenuti, kada budem izabran i kada BB BiH pobjedi na predstojećim izborima, kazao je Sarajlić.

 

Gostima, zvanicama i medijima bilo je zanimljivo što u uz Sarajlića vidjeli proslavljenog bh. glumca Tarika Filipovića i njegovu suprugu Lejlu.
- Dugogodišnji sam Ismetov prijatelj i došli smo da mu damo ličnu, ljudsku podršku, kao čovjeku i kao osobi za koju znamo koliko i šta može uraditi za ovaj grad, kazao nam je Tarik Filipović.

 

1707sbbze3