28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 27 Maj 2012 00:35

Pomoć fondaciji

Humanitarna pozorišna predstava „Ja, mahaluša“ odigrana je  pred punom dvoranom Kamernog teatra 55. Ova predstava je poklon ansambla hit predstave „Ja, mahaluša“, Kamernog teatra 55 i publike Fondaciji Sanela Redžepagić u znak sjećanja na ovu istaknutu opernu umjetnicu. Novac će biti upotrijebljen u svrhu direktne pomoći ženama oboljelim od ove teške bolesti.

 

Prikupljeno je 2.500 KM a novac je uručen direktoru Fondacije g. Safetu Redžepagić i njegovoj supruzi Sabini Redžepagić u prostorijama Kamernog teatra 55. Novac su uručili ispred FILTER produkcije Indira Kučuk-Sorguč te ispred Kamernog teatra 55 direktor Dragan Jovičić koji su tom prilikom istakli da humanost, solidarnost i briga trebaju biti ispred svega drugoga.

 

Naglasili su da je ovo skroman doprinos Fondaciji koja se godinama zalaže za podizanje svjesnosti o ovom oboljenju i omogućavanje kvalitetnijeg liječenja pacijentica.

„Ja, mahaluša“ je najveći pozorišni hit u našoj zemlji i do sada ju je vidjelo 30 hiljada gledatelja. Režiju i dramatizaciju bestsellera Indire Kučuk-Sorguč „Ja, mahaluša“ potpisuje Mirela Trepanić. U predstavi igraju: Nela Đenisijević, Nenad Tešić i Ansambl Cabaret. 

 

NA SLICI: Kučuk-Sorguč i Jovičić sa supružnicima Redžepagić

 

Produkcija FILTER