29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 25 Maj 2012 21:47

Robot iz trećeg pokušaja u Zenici

Stečajna upravnica u postupku stečaja Tvornice konfekcije 'Borac' u Zenici, Azra Škapur, potvrdila je da je preostala imovina tvornice prodata u postupku javnog nadmetanja, raspisanog 23. maja, jedinom zainteresovanom kupcu, članici 'Robota' iz Sarajeva. Za jedan milion i 51 hiljadu KM, prodato je zemljište u krugu tvornice, ukupne površine 12.455 kvadratnih metara, te proizvodno-poslovni objekat u sklopu kojeg se nalaze proizvodne hale, krojnice, pogon završne obrade, magacin, kancelarije, restoran, te oprema u kotlovnici.

 

Podsjećamo, ROBOT je bio jedan od zainteresovanih za gradnju šoping centra na mjestu današnjeg PSC Kamberovića polje, ali je prihvaćena ponuda aktuelnog vlasnika kompleksa. Ova kompanija pokušala je, sa partnerima iz drugog investitora, ući u Zenicu i kupnjom lokacije na Trgu rudara, ali su odustali zbog promjena "pravila igre" od strane Općine. Da li će najnovija akvizicija prostora u Raspotočju značiti da će tu niknuti jedan od prepoznatljivih prodajnih centara iz lanca ROBOT ili neki od njihovih proizvodnih pogona, pokazaće naredni mjeseci.

 

- S obzirom da dugovi Tvornice konfekcije 'Borac' u Zenici uveliko premašuju postignutu cijenu nekretnina, od ovog novca neće biti isplaćene plate i doprinosi radnicima, kazala je za RTV Zenica, stečajna upravnica Azra Škapur. Novac od prodaje imovine Tvornice konfekcije 'Borac' iz Zenice, u kojoj je 2009. godine proglašen stečaj, bit će isplaćen na porezni i bankarski dug. Od 2009. godine, kada je i proglašen stečaj, propalo je više pokušaja prodaje imovine zeničkog 'Borca'. Prva ponuđena cijena bila je 4.5 miliona KM.