19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 16 Maj 2012 13:17

KŠC na Festivalu dječijeg teatra

Na XV. Festivalu dječjeg teatra BiH koji je održan u Gračanici dramska sekcija Osnovne škole KŠC „Sveti Pavao“ nastupila je s predstavom “Ukradeni princ” koju je režirala suradnica našeg centra, glumica Ermina Kurevija. Naši mladi glumci predstavili su se u najboljem svjetlu, a dug pljesak publike jasno je govorio o kvalitetu predstave i glume. 


Ovaj festival s tridesetogodišnjom tradicijom je organizirao Bosanski kulturni centar Gračanica. Izvedeno je 18 predstava i u dva dana je prikazano umijeće mladih glumaca iz 11 gradova s područja cijele države (Sarajevo, Zenica, Banja Luka, Tuzla, Mostar, Teslić, Bugojno, Žepče, Srebrenik, Maglaj, Visoko i Gračanica). Festivalski program je bio podijeljen u dva dijela: natjecateljski i obrazovni.

 

U natjecateljskom dijelu stručni žiri je bio u sastavu: Ljubica Ostojić (književnik i teatrolog), Biljana Anđelić (teatrolog) i Bogdan Simić (Lutkarsko pozoriste „Cvrčak“). Stručni žiri dodijelio je našoj sekciji diplomu za muzički element u predstavi.

 

U predstavi su nastupili učenici: Tamara Miličević,Vanja Cvjetić, Ana Kulier, Dejan Gelić, Martina Raić, Glorija Babić, Mateo Todorović,
Emina Ahmetspahić, David Adžić, Feđa Jakić, Analena Palavra, Tea Hodžić i Severina Jonjić. Ovi mladi glumci pokazali su pravi profesionalizam a pred njima je, vjerujemo, još mnogo kazališnih uloga.

 

kscg2

 

 

 

(B.A.)