29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 22 Avgust 2011 12:42

Sušić objavio spisak Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

safet-susicSelektor nogometne  reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio spisak igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvensvo protiv selekcije Bjelorusije, 2. septembra u Minsku i 6. septembra u Zenici.

Na spisku se nalaze imena 22 igrača:    


golmani:
Kenan Hasagić (Istanbul BB), Asmir Begović (Stoke), Asmir Avdukić (Borac);
odbrana: Boris Pandža (Mechelen), Saša Papac (Glasgow Rangers), Emir Spahić (Sevilla), Adnan Mravac (Mattersburg), Mensur Mujdža (Freiburg);
sredina terena:
Muhamed Bešić (Hamburger SV), Miralem Pjanić (Lyon), Sejad Salihović (Hoffenheim), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva), Adnan Zahirović (Spartak Nalchik), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv), Senad Lulić (Lazio), Semir Štilić (Lech Poznan), Darko Maletić (Aktobe);
napad:
Senijad Ibričić (Lokomotiv), Edin Džeko (Manchester City), Zlatan Muslimović (bez kluba), Ermin Zec (Genclebirigli).

Na današnjoj pres-konferenciji Sušić je naglasio  da će za susrete s Bjelorusijom imati znatno jaču reprezentaciju nego što je to bio slučaj protiv Grčke.

"U ovom trenutku najvažnije je da su se  skoro svi igrači, koji su propustili susret sa Grčkom,  oporavili, osim lakše povrijeđenog Mujdže. U ekipu se vraća Rahimić, u najužoj kombinaciji su još Ibričić, Misimović, Papac. Prioritet će imati igrači koji su standardni u svojim klubovima", kazao je Sušić.

Selektor je izrazio zadovoljstvo što se  u reprezentaciju vraća golman engleskog Stoke Cityja  Asmir Begović, koji je, po Sušićevim riječima, bez ikakvih uvjetovanja prihvatio poziv i najavio dolazak.   

"Stanje pvrijeđenog Vedada Ibiševića je povoljnije. Počeo je sa lakšim treninzima u ukoliko bi dobio zeleno svjetlo ljekara u svom klubu postoji mogućnost da ga eventuralno pozovem za susret u Zenici", kazao je Sušić.      

U osvrtu na kvalitet selekcije Bjelorusije Sušić je naglasio, da njegovu ekipu  očekuju izuzetno teške utakmice.

" Posmatrao sam njihova tri zadnja susreta. Radi se o disciplinovanoj  ekipi. Igraju otvoreno sa dva klasična napadača. Iako nemaju zvijezda smatram da nije slučajo što su u utrci za prva dva mjesta u grupi. Našu prednost vidim u činjenici da naši igrači nastupaju u znatno boljim klubovima. U Minsk idemo da igramo otvoreno. Svaki rezultat osim poraza za nas je dobar, iako ni četiri osvojena  boda u ovom dvomeču nisu garancija da ćemo biti drugi. Samo  sa dvije pobjede nad Bjelorusijom kao i trijumfom nad Luksemburgom smo sigurni na drugom mjestu ", kazao je Sušić.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 29. august u hotelu Hercegovina - Ilidža.

Čitano 3625 puta