28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 14 Oktobar 2011 13:08

Portugalci obišli Bilino polje Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Nepune tri minute nakon što je u Kijevu kao protivnik naše nogometne reprezentacije kao protivnik izvučen Portugal, u hotel "Zenica" putem faksa stigla je rezervacija iz ove zemlje. Kako saznajemo, za potrebe selekcije Portugala rezervirano je 55 soba, i tim povodom su danas u 11 sati čelni ljudi hotela održali sastanak sa predstavnicima Nogometnog saveza Portugala.

 

Nakon definisanja "otvorenih pitanja" poput načina prijema, smještaja i hrane, Portugalci su obišli i stadion Bilino polje u Zenici. Iako su pojedini predstavnici Portugala, nakon saznanja da igraju s našom selekcijom, stadion u Zenici proglasili "močvarom", današnji posjetioci nisu željeli ništa otkrivati ne skidajući ljubazne osmjehe s lica.

Kako saznajemo Portugalci su imali nekoliko specifičnih zahtjeva u vezi hrane i smještaja za svoje najveće zvijezde, a od MUP-a ZDK su najavili tražiti pojačano osiguranje kako se ne bi ponovio slučaj od prije dvije godine. Tada su, podsjećamo, Zeničani organizirali cjelovečernju buku oko hotela, kako se gosti ne bi mogli dovoljno naspavati uoči meča sa našom selekcijom.

- Dnevni avaz

Predstavnici nogometne federacije Portugala (FPF) borave danas u Zenici. Posjeta delegacije Portugala dešava se dan nakon što je voljom žrijeba u Krakovu određeno da će se reprezentacije BiH i Portugala susresti u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. 

Tehnički direktor portugalske reprezentacije Carlos Godinho obišao je danas stadion Bilino polje, a zatim i hotel „Zenica“, luksuzni objekt u kojem će odsjesti, baš kao i prije dvije godine kada su u Zenici igrale reprezentacije BiH i Portugala revanš utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. 

„Portugalci nisu bili zadovoljni stanjem terena. On je oštećen od utakmica A i mlade prezentacije BiH koje su u svega četiri dana ovdje igrale protiv Luksemburga i Kipra. Dali smo garancije da ćemo ga popraviti i sigurno je da će travnjak do 11. novembra biti u odličnom stanju, tim prije jer dvije sedmice pred baraž utakmicu, nogometaši Čelika neće trenirati i igrati svoje utakmice na njemu“, izjavio je Alija Porča, direktor NK Čelik.

Čitano 4341 puta Zadnji put promjenjen petak, 14 Oktobar 2011 13:35