Printaj ovu stranu
petak, 30 Maj 2014 05:43

Maturanti Druge Gimnazije

Druga gimnazija u Zenici ispratila je 17 generaciju maturanata, jednu od najboljih generacija čija je prolaznost 100 % , a prosječna ocjena 4,35. Školovanje u pet razreda okončalo je 129 učenika. Učenica generacije je Lejla Horić, a najbolje odjeljenje je IV 5 prirodnog izbornog područja.

 

- Opraštamo od još jedne, sedamnaeste generacije, maturanata Druge gimnazije, možda čak i bolje od prethodne jer je prosječna ocjena  4,35. Prolaznost ove godine je 100 %,  a žao mi je što matursko veče proslavljamo u teškojsistuaciji zbog poplava,  kako u BiH, tako i regionu. Naši učenici su ,ali će i ubuduće pomagati da prevaziđemo ovu tešku situaciju, a svi mi smo večeras u mislima sa onima koji su ugroženo- kazala je direktorica Diana Bešić.

 

Osim učenice generacije, pohvaljeni su i oni koji su školovanje završili odličnim uspjehom i oslobođeni polaganja maturskog ispita, a to su :  

 

Aida Travačić, Irma Jaaf, Jasmina Hinović, Lejla Mujezinović, Arijana Arifović, Elma Avdić, Ajna Sarajlić, Elvis Agović, Lamia Imamović, Enesa Hodžić, Amina Kulalić, Imran Hrustić, Harun Mujić, Lamija Fetić, Tarik Husremović, Alma Bilić, Dino Sofić, Dino Dogam, Selma Šestić. (na fotografiji sa direktoricom). Pohvalu za doprinos u vannastavnim aktivnostima dobila je Elmedina Kulovac, a za sportske aktivnosti Imran Hrustić. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)