Printaj ovu stranu
četvrtak, 20 Septembar 2012 22:35

Poruka OMS Zenica

Poštovani sugrađani; Dragi prijatelji; Braćo i sestre. Danas kada imamo priliku ovaj značajan Dan, doživjeti i obilježiti u miru i slobodi, pronosimo poruke ohrabrenja - 'Ne živimo u nerazumnom i besmislenom svijetu postoji u njemu neka moralna logika koja rasvjetljuje ljudski život i omogućava dijalog među ljudima i među narodima. 

 

Zato, snažimo naš moral, učimo i odgajajmo našu djecu da vole sva Božija stvorenja. Molimo i upućujemo želje mira za sve porodice, za sve koji su u žalosti ili trpe, svima koji su izloženi prijetnji nasilja, svima koji, prezreni u svom dostojanstvu, iščekuju ljudsko i društevno oslobođenje, za odgajatelje, nastavnike, vršioce od naroda povjerenih dužnosti da svi zajedno smognemo znanja, hrabrosti i želje graditi mir – u sebi, među drugima, u gradu, domovini i svijetu te sa svim stvorenim kako bi povratili nedostatke dužnoga poštivanja našeg okoliša i prirode.

 

Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici, obilježit će Međunarodni dan mira i godišnjicu molitve u Asizu, 02.10.2012. godine prigodnim kulturnim i molitvenim programima, o kojima će Javnost biti blagovremeno i detaljno obaviještena.

 

ČLANOVI OMS-a U ZENICI

Posljednje od

Povezani članci (by tag)