23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 April 2014 02:12

Čestitka: OMS Zenica

Dragi vjernici, braćo i sestre - Spoznajemo da dijeleći životni prostor sa drugim i drugačijim u zajedništvu i slozi znači služiti Bogu, koji nam je objavio da u svakome čovjeku vidimo brata, a ne slugu i roba kojega će tlačiti zapovijedima. 

Spoznajemo, nadalje, da poštujući naše religijske različitosti poštujemo i Boga i Njegov poziv kojim nas poziva da svakoga čovjeka dobre volje, pored sebe prihvatimo kao svoje saradnike, da omogućimo svakome da stoji uspravno, da misli svojom glavom i živi svoje dostojanstvo. I da živeći tako znači slaviti slobodu. Ne onu slobodu koja ponekad izgleda poput suvišnoga prostora koji nam preostaje kad sve potrebne obaveze ispunimo ili kad se nismo ogriješili o zakon, nego slobodu kojoj je jedina granica dostojanstvo drugoga čovjeka, slobodu koja nam omogućava da već ovdje na zemlji živimo ispunjeni i sretni. 

Poštujući drugoga i dijeleći čestitanjem njegovu radost, naposljetku, znači slaviti slobodu kao Božji dar, koji nam Bog daruje pozivajući nas da ono što smo primili darujemo drugima, da se za njih zauzimamo i zajedno izgrađujemo ovaj svijet kao mjesto lijepoga življenja.

S tim mislima svoj kršćanskoj braći želimo sretne i blagoslovljene Blagdanske dane!

Sretan i blagoslovljen Uskrs!
Hristos Voskrese!
Buona Pasqua!

Odbor za međureligijsku saradnju Zenica