Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 26 Maj 2014 08:35

Dobar nastup Netsa u Širokom

Državno prvenstvo u košarci za kadete. Kadeti  Nets-a poraženi u Širokom Brijegu. KK Široki – KK Nets 69:58 - U polufinalu državnog prvenstva za kadete u Širokom Brijegu u dvorani Pecara, mladi košarkasi Nets-a iz Zenice odigrali su protiv favorizovanog domaćina Širokog izuzetno dobru i kvalitetnu utakmicu,  javili su nam iz KK Nets, treneri Almir Hamzić i Armel Mujaković.


Većim dijelom prvog poluvremena Nets-i su imali blagu prednosti do 5 poena, ali su domaćini uspjeli vanjskim šutem preokrenuti i na poluvrijeme otići sa 6 poena prednosti. U nastavku, košarkaši Nets-a dali su svoj maximum kako bi rezultat preokrenuli u svoju korist, ali „šira klupa“ i veći izbor kvalitetnih igrača kod Širokog, na kraju je i presudio.

 

Kod Nets-a odličnu utakmicu je odigrao kapiten Preljevic Faris, koji je postigao 23 poena i bio je  najefikasnijii igrač utakmice, Bajramovic je dodao 12, Džulovic 11, dok su kod Širokog dobri bili Pervan sa 15, Planinić 13, Prskalo 12 i  Drežnjak 10 poena.

REZULTAT:  ŠIROKI – NETS  69 : 58 ;

Po četvrtinama (19:17), (18:14), (19:13), (13:14).

 

Igrači KK Nets koji su nastupili na ovoj utakmici: Preljević Faris (kapiten), Bajramović Harun, Džulović Omar, Kosovac Amel, Gazić Adem, Nakić Amir, Mizdrak Zlatan, Delić Haris, Hodžić Aladin, Halilović Haris. (Trener Almir Hamzić, pom.trener Armel Mujaković).

 

E.Imamović za Zenicablog

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)