19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 16 Juni 2014 21:01

Kengur 1., Nets 2. u Konjicu

Povodom Dana općine Konjic proteklog vikenda (14./15.juna 2014.god.) održan je dvodnevni 7. međunarodni košarkaški turnir „Konjic-kup, na kojem je KK „Konjic“ ugostio 17 ekipa sa preko 250 učesnika iz 9 gradova, od kojih su i dvije ekipe iz Hrvatske (Zadar i Šibenik). Pobijedilo je druženje i fer sportsko nadmetanje, za šta sve pohvale zaslužuje domaći košarkaški klub Konjic.

Košarkaši su se takmičili u kategorijama mini basket, pioniri i kadeti (predpioniri-minibasket 2003./2004. godište, pioniri-2001./2002. godište i kadeti-1999./2000. godište). 

Na ovom turniru uzeli su učešće i mladi košarkaši iz Zenice, KK Kengur (predpioniri) i KK Nets (pioniri i kadeti).

Predpioniri KK Kengur (trener Jasmin Efendić) osvojili su superiorno, sa 4 pobjede, 1.mjesto na turniru u mini basketu, dok su pioniri KK Nets osvojili 2.mjesto nakon tijesnog poraza u finalu od Čapljine (55:57). Kadeti Nets-a osvojili su 4.mjesto (trener KK Nets Almir Hamzić).

 

Pehare, medalje i diplome dobili su najbolji pojedinci i klubovi:

-U kategoriji mini basket 1. Kengur-Zenica 2. Jolly JBS-Šibenik 3. Maglaj; 

-U kategoriji pioniri 1. Čapljina 2. Kengur-Zenica 3. Konjic, 

-Kategorija kadeti 1.Čapljina 2.MO Spars i 3.Real Way-Sarajevo.

 

Najbolji igrači su Merdanović Dino (KK Kengur), Vide Perić i Alilović Drago, strijelci su Damjanić Duje, Dedajić Haris i Omerika Miralem. Najmlađi učesnik turnira bio je sedmogodišnji Eman Pašić iz Maglaja 

Na kraju takmičenja svi su istakli odličnu organizaciju ovog turnira od strane KK Konjic, gdje su djeca pored sportskog nadmetanja sklapali nova prijateljstva. Grad Zenica je još jednom dokazao da ima veoma talentovane mlade košarkaše, koji su i na ovom turniru pokazali svoj potencijal osvajanjem 1.mjesta (KK Kengur)  i 2. mjesta (KK Nets).

Posebno zahvalni i obradovani pozivom na turnir bili su mladi košarkaši Maglaja, kojima je poplava uništila prostorije i opremu, te spriječila da na visokom nivou obilježe 55 godina postojanja svoga kluba. 

„U Konjicu je bilo 17 djece, koje smo barem dva dana izveli na čisti zrak“, kazali su treneri Damir Bašić i Senad Šehić.  

 

E. Imamović za Zenicablog