20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 12 Maj 2014 08:23

Netsi drugi u Konjicu

Nakon što su u petak završili takmičenje u grupi C na Federalnom prvenstvu osvojivši prvo mjesto i pobjedivši KK Spars Mostar i KK Bosna XXL Bihać sa ubjedljivim rezultatima, o čemu smo vas već informisali, kadeti KK Nets su u nedjelju završili takmičenje na ovom prvenstvu, osvajanjem drugog mjesta. 

 

„PRVACI GRUPA FEDERALNOG KADETSKOG PRVENSTVA 1998/99 SU U KONJICU ODIGRALI SVOJE UTAKMICE ZA PRVAKA FEDERACIJE I ODLAZAK NA DRŽAVNO PRVENSTVO BIH. NA FINALNOM TURNIRU FEDERACIJE SU SE NAŠLI KK NETS ZENICA, KK SPARS SARAJEVO I KK KOŠ SARAJEVO.

 

REZULTATI : 

PRVA UTAKMICA;

KK KOŠ - KK SPARS 74:72

DRUGA UTAKMICA;

KK SPARS - KK NETS 59:68

TREĆA UTAKMICA;

KK KOŠ - KK NETS 65:60

 

Konačni poredak:

1. KK Koš Sarajevo (ide na 3 iz RS-a i 2 iz Hercegovine)

2. KK Nets Zenica (ide na 1 iz Hercegovine i 3 iz RS-a)

3. KK Spars Sarajevo (1 iz RS-a i 2 iz Hercegovine)

 

Naši momci su danas pokazali koliko imaju srce i želju da se bore sa puno većim klubovima.

Iduće sedmice se igra polufinale na državnom nivou gdje samo prvaci grupa igraju finalni turnir za prvaka države BiH“-objavili su u KK Nets Zenica.

 

"KK Nets je osvajanjem 2.mjesta ostvario sjajan rezultat. Pobjedili su jednu od najboljih škola košarke u BiH ekipu KK Spars Sarajevo, a u neizvjesnoj i dramatičnoj završnici izgubili od KK Koš koji je na kraju i zasluženo osvojio  1.mjesto .  

Igrači koji su nastupili na završnom turniru za KK Nets su:

Preljević Faris (kapiten), Bajramović Harun, Kosovac Amel, Đulović Omar, Delić Haris, Halilović Dino, Zejnirović Ajdin, Mizdrak Zlatan, Halilović Haris, Nakić Amir, Gazić Adem i Gradaščević Džan. Trener Almir Hamzić, pomoćni trener Armin Smajlović"

 

E.Imamović za Zenicablog