Printaj ovu stranu
subota, 22 Decembar 2012 19:40

Zeničanku držao kao ropkinju

Dvosedmični pakao 27-godišnje A.O. iz Zenice koju je u kući u naselju Polje kod Velike Kladuše zatočio Reuf Alagić (34) koji ju je prema njenim izjavama istražiteljima MUP-a USK, danima silovao dok je bila vezana za krevet. Alagić je nesrtenu djevojku na kraju prodao jednom muškarcu iz Sanskog Mosta. 

 

Policajci su Alagića uhapsili 14. decembra.  Nakon podnošenja izvještaja o počinjenom  krivičnom djelu protivpravnog lišenja slobode, silovanja i navođenja na prostituciju na prijedlog kantonalnog tužioca Huseina Huzeirovića, Alagiću je određen jednomjesečni pritvor koji služi u KPZ "Luke" u Bihaću, piše Dnevni avaz.

 

 

Inače, Alagić  je od ranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima.Nezvanična informacija koja kola Velikom Kladušom je da se Alagić ženio 36 puta i da je vrlo često svoje supruge za novac dijelio sa drugima.  Interesantno je da se A.O.  nakon davanja izjava vratila u Zborište kod Velike Kladuše gdje navodno radi kao konobarica. Istražiteljima je ispričala da ju je Alagić vezao konopcem i bakarnom žicom za krevet, te da joj je stavljao ljepljivu traku preko usta i tjerao na seks, da bi je naposlijetku prodao za 90 KM Z. K. iz Tomine kod Sanskog Mosta.

 

Prilikom primopredaje na benzinskoj pumpi Čakin Komerc u naselju Zborište došlo je do kvara  na Golfu u kojem su je prevozila trojica muškaraca. Ona je uspjela da pobjegne i prijavi policiji da je prodana u bijelo roblje. Prilikom pretresa kuće Reufa Alagića pronađeni su tragovi koji su izuzeti. Alagić se branio da je A.O. bila njegova nevjenčana supruga te da je sve izmislila.  

Posljednje od

Povezani članci (by tag)