23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 18 Maj 2014 16:21

Za onako i nek' se zna

JEDNA ZENIČKA - ZA ONAKO I NEK' SE ZNA


    Kratka slika na Obalnom bulevaru. Mladići i vojska pune vreće pijeskom i slažu da odbrane Bulevar od nadolaska nabujale vode rijeke Bosne. Među momcima neke poznate face i čehre iz čaršije i sa sportskih terena. Eno, naših ragbijaša..., bolje rade nego kada igraju za reprezentaciju..., aaaaaahahahahaa, eno Boleta... !

    Evo momka koji je jedva sredio papire i radnu dozvolu da može igrati rukomet u BiH, i obzirom da nije protjeran, jer su mu papiri bili 'OK !', Boško Jolović je nastavio igrati u našem Čeliku. Odlično se Bole uklopio u zenički život i ima 'svoju raju'..., odigrao je u srijedu meč sa Konjuhom, izgubio, dan kasnije izbio belaj sa poplavama, krenula raja da brani Jaliju od vode, krenuo i Boško sa njima.
    'Drugu ovosedmičnu utakmicu' Bole nije izgubio, nakon treninga, zajedno sa svojim drugovima je zaigrao na zajedničku kartu 'Pobjede' i nadigrali su vodenu stihiju. Zaredali i na vrijeme napunili vreće sa pijeskom, postavili ih kao nasip i odbranili svoj Bulevar, a dan nakon toga prošli duž svog nasipa, tek 'za onako' da pogledaju da negdje ne pušta vodu. Nije Boško Jolović morao da slaže vreće s pijeskom na nasip, mogao je otići u neki kafić i zabaviti se, ali procijenio je da je važnije igrati za raju, kada je frka "mani taktiku, dobro je na suhom igrati i u Vratniku".  

    Bio jedan Amir i kada se zapucalo u ratu 'nabra' u Italiju. Dobio tamo i radnu dozvolu. Ipak, poslije mjesec - dva vrati se Amir u Bosnu !?
    - Šta je, što si se vratio, bolan u rat !? - Ma, nisam ja išao tamo da ostanem, samo išao da sredim papire da sa rajom mogu raditi - šta hoću !

    Eto, to je To.
    Pametnom je i ovo dosta. (En.B.)