24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 11 Maj 2014 20:24

Trg rudara: cirkus se nastavlja

Već smo objavljivali fotografije sa Trga rudara. Nespretnost izvođača radova, nekompletno obilježavanje raskrsnica, ali i nemar i nepažnja vozača koji dolaze na raskrsnicu-radilište i eto veselja i zabave za gledaoce našeg projekta http://zenica.tv/index.php/zenica-live . 

 

Ranije situacije zabilježili smo u vijestima: 

http://www.zenicablog.com/zuta-minuta/item/25283-trg-rudara-opet-voza%C4%8Di.html i 

http://www.zenicablog.com/zuta-minuta/item/25219-ggm-no%C4%87ni-saobra%C4%87ajni-haos.html 

 

Kažemo zabave i veselja, jer na svu sreću još nije bilo težih posljedica, nego samo više ili manje smiješnih "susreta" vozila. Naš webmaster danas je za manje od devet minuta zabilježio šest "situacija", koje vam prenosimo u nastavku.

 

Za kraj, nadamo se da ovim, trećim objavljivanjem, konačno skrećemo pažnju nadležnih koji bi, "da je sistema i države" već ujutro na radnim mjestima postavili kvalitetnu signalizaciju, koja uključuje i noćno osvijetljenje raskrsnice. Nažalost, rupe duboke i po dva metra, putevi bez kraja, pogrešni smjerovi i haos u koji upadaju vozači pratiće nas još izvjesno vrijeme. Naravno da se svi radujemo širim, uređenijim i novim saobraćajnicama, ali ljepši grad sutra zasigurno ne može biti alibi za haos i nerad nadležnih - danas. 

 

tgru01