19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 26 Juli 2013 19:30

Program za Vernesu

Kulturno-umjetnička večer humanitarnog karaktera za Vernesu Osmanbegović - Vernesa Osmanbegović je 25- godišnja djevojka koja boluje od tumora na vratnom dijelu kičme, zbog kojeg je ostala i nepokretna.

 

 

Trenutno se nalazi u Atomskim banjama kod Čačka u Srbiji i potrebno joj je još oko 20.000 KM da bi se vratila u Zenicu i nastavila liječenje ovdje. Ovu manifestaciju organizuju studenti Odsjeka za turski jezik i književnost Zenica u saradnji sa BM radiom. 

 

Manifestaciju su podržali Elvir Bolić ( bivši reprezentativac BiH) i Afan Smajlović, mladi kantautor iz Zenice. Osim njih, ovo humanitarno druženje svojim prisustvom uveličat će studenti Odsjeka za turski jezik i književnost, KUD Mošćanica i nekoliko mladih neafirmisanih umjetnika. Kulturno-umjetnička večer zamišljena je tako da se u najljepšem svjetlu predstavi prijateljstvo između BiH i Turske, gdje će se svi podsjetiti na zajedničku tradiciju, igre i običaje. 

 

Specijalni gosti su TKC Yunus Emre i TiKA. Uz srdačan pozdrav, nadamo se da ćete medijski podržati ovaj projekat i tako dati svoj doprinos u Vernesinom izlječenju.

Ulaz je 10 KM, a ulaznice se mogu kupiti u hotelu Internacional ili kontaktom na broj 062 300 096

 

11.08.2013 - U 20 h

 

(u cijenu su uračunati kolač i kahva)