28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 06 Maj 2013 23:05

Zenica,moj grad:Kenan Horić

ZENICA, MOJ GRAD je projekat koji ima za cilj vraćanje vjere u naš grad svima onima kojima je poljuljana u godinama iza nas i podsjećanje mladim ljudima, koji nisu imali prilike doživjeti naš grad, koliko je vrijedan ponosa i ljubavi. Četvrti učesnik ovog projekta je kapiten NK Čelika Kenan Horić. Pogledajte video.


 

 


Želja nam je da pokažemo i napomenemo građane i građanke Zenice da se imaju čime ponositi i osjetiti privilegirani zato što su stanovnici ovog grada.

Želimo podsjetiti da je patriotizam ono što je vrijedno divljenja i da je, bez obzira ko smo, čime se bavimo, za koga navijamo ili ne navijamo, naš grad ono čime trebamo biti ponosni i na kojem svakodnevno trebamo raditi kako bi nam sutra bilo bolje.

Projekat je odvojen od politike i bilo koje partije/stranke ili pojedinca i kao takav nema za cilj polemisanje o našoj Zenici, već o gradu kojem svi pripadamo.

U kratkoj formi poznate ličnosti iz kulturnog, sportskog i uopšte javnog života, kao i slušatelji/slušateljke, imat će priliku reći svoje razloge zašto vole svoj grad Zenicu i zašto su ponosni na nju. 

Projektom želimo da podsjetimo ljude kako žive u prelijepom gradu sa dugom tradicijom i da je ovo grad čije će ime sutra njihova djeca s ponosom izgovarati.

Osnovni cilj projekta "ZENICA, MOJ GRAD" je da udruženim snagama zajednički doprinesemo boljem ambijentu u gradu u kojem živimo i da putem radija i web portala, kao i partnera projekta promoviramo Zenicu, grad bogate historije i tradicije.

Nadamo se da dijelimo osjećaj lokal-patriotizma i ideju da je naš grad vrijedan ovakvog poduhvata i da ćemo zajedničkim snagama postići cilj da naša mladost ima razloga biti ponosna na grad u kojem žive - Zenicu.

Podršku projektu pružili su: Turistička zajednica ZDK, Prevent, ArcelorMittal Zenica, BH Telecom, Izvršna agencija za izgradnju GGM-a, J.P Vodovod i kanalizacija Zenica, Family centar Ekran, Radio Zenit i Radio Active, Zenicablog i Zenit.ba, kao i SUPERINFO.