28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 16 April 2013 23:32

Odgovor KK Internacionalu

Nakon što je Karate klub Internacional okončao međunarodni karate turir, iz tog kluba objavljeno je javno pismo. Njegov sadržaj imate klikom ovdje. Večeras smo iz KK Ha Se Karate Do dobili odgovor Internacionalu, koji prenosimo u cijelosti. 

 

 

Ne možemo ostati nijemi na još jedne neistine i laži koje plasira karate klub “INTERNACIONAL” Zenica u pojedinim zeničkim medijima pri čemu blati sve druge  zeničke karate klubove. HA SE KARATE DO je poznat  zeničkoj i široj  javnosti po dobrim organizacionim i sportskim rezultatima i po profesionalnom i stručnom radu sa djecom i omladinom a ove godine slavimo 21 godinu postojanja i rada.Naš karate turnir koji organizujemo u Zenici 28.04.2013. godine je 20.po redu i predstavlja najstarije takmičenje u BiH.

 

Razočarani smo da nas rođene Zeničane neargumentovano kritikuju i blate  oni kojima je Zenica iskazala puno gostoprimstvo i  sa pažnjom dobrog domačina omogučila normalan život  i egzistenciju dostojnu  čovjeka .

 

Na naših dobro organizovanih 19 turnira nije učestvovao niti jedan član INTERNACIONALA pa se nismo obračali javnosti jer nam ti članovi nisu ni bili toliko bitni.Imali smo daleko jače učesnike od takmičara spomenutog karate kluba.  Treneri i članovi Internacionala  nisu  vježbali karate kada je naš klub osnovan i sa dužnim poštovanjem treba da nam se obračaju, a posebno ne smiju zanemariti činjenicu da su naši treneri bili visoki oficiri Armije RBiH u vrijeme agresije .

 

Nebitna nam je maksimalna politička,materijalna, finansijska i svaka druga neargumentovana podrška koju spomenuti klub ima od strane Općine Zenice zahvaljujući Selveru Kelešturi jer mi smo i do sada stvarali a i ubuduće planiramo stvarati vrhunske sportiste, zdrave ličnosti  i uzorne građane našeg grada Zenice.

 

S poštovanjem,                                    

UPRAVA  I RUKOVODSTVO KLUBA Ha Se Karate Do