28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 13 Februar 2013 23:05

Otvoreno pismo dir.Grijanja

Naš sugrađanin, čije podatke ne objavljujemo na njegov zahtjev, uputio je javno, otvoreno pismo direktoru Javnog preduzeća Grijanje Kasimu Sarajliću. Direktan povod za ovo obraćanje je sjednica Općinskog vijeća Zenica, na kojoj će u četvrtak na dnevnom redu biti Nacrt odluke o povećanju "paušala" za one koji su se isključili sa grijanja sa 10 na 30 posto, te odluka da se ubuduće može isključiti isključivo cijela grijna jedinica, tj. ulaz ili zgrada. Podsjećamo vas da svoje javne polemike, promišljanja i stavove možete i vi slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., a mi ćemo ih u svakom slučaju objaviti, osim ako sadržavaju uvrede, neprovjerene glasine ili optužbe, odnosno sadrže jezik mržnje. 

 

 

Postovana redakcijo Zenicablog-a,

Ne volim se eksponirati niti polemisati o pitanjima vezanim za grad Zenicu jer smatram da u Općini postoje ljudi treba i znaju to da rade ali....Ne mogu da vjerujem da direktoru JP „Grijanje“ Zenica , gospdinu Kasimu Sarajliću, može pasti na pamet da povećava paušal za grijanje građanima koji su ga isključili  u svom stanu.

 

Gospodine Sarajlić, nisam ja isključio grijanje zato što ne volim JP „Grijanje“ ili što mu želim zlo već zato što ne želim da se moje dijete razboli svaki put kad imalo padnu temperature a vaši kotlovi  pokvare. 

 

Gospodine Sarajlić, Vaša izjava da su susjedni stanovi pothlađeni zbog naših stanova je smiješna jer grijanje koje nudite građanima je LOŠE i zato su ti stanovi hladni i Vi znate da je to istina. Dođite na Jaliju u soliter pa da vidite kakva je temperatura radijatora. Samo moze istina biti da stanovi sa Vašim grijanjem pothlađuju naše stanove.

 

Gospodine Sarajlić, u svakoj normalnoj pravnoj državi Vaše preduzeće bi plaćalo onim građanima koji su isključili grijanje zato što Vaše cijevi prolaze kroz njihov stan.

Zašto se ustvari plaća taj paušal? Zašto se ne umanjuje paušal kada se svima umanjuje cijena računa za dane kada nema grijanja zbog nekog kvara.

 

Gospodine Sarajlić, JP „ Grijanje“ bi trebalo da bude u službi građana a ne da to isto preduzeće na silu nameće svoje zahtjeve i postavlja uslove koji Vama odgovaraju. Pametnije bi bilo da počnete razmišljati o dugoročnom riješenju problema grijanja u gradu jer će te ovako ostati bez još vecćeg broja korisnika..

 

Sadašnji paušal redovno plaćam ali budite sigurni da ga nikad više platit neću ukoliko dođe do uvećanja.

 

Lijep pozdrav!

 
Građanin Zenice