19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 15 Novembar 2012 03:30

Pomozimo liječenje Amine Halilić

Vijeće učenika JU Druga gimnazija u Zenici organizira humanitarnu zabavu za pomoć u liječenju Amine Halilić, učenice prvog razreda ove gimazije. Humanitarna zabava će se održati sutra, /četvrtak, 15. novembra 2012. godine/, sa početkom u 11,30 sati u fiskulturnoj sali Druge gimnazije/Ekonomske škole u Zenici, ulica Mejdandžik broj 2 u Zenici.

Očekuje se da će na zabavi nastupiti učesnici TV show-a “Zvijezda možeš biti ti - ZMBT 5”: Denial Ahmetović, Naida Stupar, Elvin Kadrić, Jasmin Patković, Armin Mešanović, Amela Brdar, Dženana Džidić i drugi.

 

Naime, Amina ima urođenu srčanu manu i radi liječenja mora obaviti neophodne preglede u Turskoj. Obzirom da troškovi odlaska i specijalističkih pregleda u Turskoj koštaju više od 6.000 KM, a Amininina porodica to ne može finansirati vlastitim sredstvima, učenici IV-3 odjeljenja Druge gimnazije inicirali su organiziranje humanitarne zabave.  

Ovim putem pozivamo Vas da prisustvujete humanitarnoj zabavi i obavijestite javnost o ovom događaju, kao i načinima na koje mogu pomoći liječenje i spašavanje još jednog mladog života.