28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 24 Novembar 2014 20:51

Soundclash u Areni 20.12.

Ovih dana su Dubioza kolektiv, S.A.R.S. i Frenkie prilično zbunili fanove, objavivši na društvenim mrežama statuse u kojima im poručuju da rezervišu 20. decembar za Arenu Zenica. Nakon par dana, misterija je riješena: Dubioza i S.A.R.S. nastupaju u prvom regionalnom Red Bull Soundclashu, a Frenkie je host večeri uz podršku nerazdvojnog DJ Soula. O Red Bull Soundclashu će svakako biti još riječi, a za sada donosimo izjave sudionika ovog jedinstvenog muzičkog događaja.

 

„Jako nam je drago da nam se pružila prava prilika da dođemo u Zenicu koja nam je domaći teren. Bilo je poziva, ali smo čekali na ovako nešto da bi za Zeničane napravili pravi koncert. Ovo će biti i stepenica više jer se radi o posebnoj vrsti nastupa koja do sada nije viđena u regionu. Soundclash ima potpuno drugačiji pristup u odnosu na klasični koncert jer je suština u velikoj interakciji između dva benda na dvije bine. Jako se radujemo, jer ovo za nas predstavlja i izvođački i tehnički izazov. To je poprilično zahtjevan show, Evrovizija je za ovo mačji kašalj,” poručuje ekipa iz Dubioze.

 

I u štabu S.A.R.S.-a ne kriju zadovoljstvo: “Biće to veliki izazov, ali svakako očekujemo punu Arenu! Nismo imali priliku do sada da učestvujemo u takvoj formi nastupa i biće nam zanimljivo da čujemo kako ćemo se uklopiti mi i Dubioza kolektiv. Ceo koncept Soundclasha nije u nadmetanju već je na nama da zajedno sa drugarima iz Dubioze napravimo što bolji show.” 

 

“Biće teški šiz...” – Dubioza kolektiv.

 

“Show, smeh i pozitiva!” – S.A.R.S.

 

Bendovi nisu štedili riječi hvale jedni za druge:

 

“Ma S.A.R.S. su nama k‘o naša djeca, ne možeš se odlučiti ko ti je draži. Njihov naporan rad pokazuje rezultate i želimo im još puno punih sala u budućnosti,“ rekli su iz Dubioze.

 

„Dubioza je bend vredan poštovanja! Momci su najbolji primer profesionalizma u muzici. Ogromna energija i zalaganje na svakom koncertu na kojem smo imali priliku da ih slušamo i gledamo. Ljudi ih vole i to nije slučajno...“ kažu S.A.R.S.-ovci.

 

Sve informacije mogu se naći na www.redbull.ba . Ulaznice su u prodaji na www.kupikartu.ba , po cijeni od 10 KM do 10. decembra, a nakon 10. decembra koštaće 15 KM.

Prodajna mjesta u Zenici su: agencije Centrotrans (Mehmedalije Tarabara 4) i Dar Prirode (M. Tita 17).