18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 22 Novembar 2014 14:39

Foto: izložba kolekcionara

Peta izložba kolekcionara održava se danas u zeničkom hotelu "Dubrovnik". Kolekcionarska baština, razni predmeti, prikupljani godinama, te filatelija, umjetničke slike, satovi predstavljeni su kolekcionarima, ali i velikom broju građanima. 

 

- Redovni smo učesnici i posjetioci izložbi kolekcionarstva u susjednim i državama Evrope i u petoj godini okupljanja u svome gradu svjesni smo da ova izložba treba prerasti lokalne i regionalne okvire, kazao nam je Igor Mihaljević, predsjednik Organizacionog odbora izložbe. 

 

Na izložbi je učestvovalo četrdesetak kolekcionara iz Zenice, Sarajeva, Zavidovića, Konjica, Bosanske Gradiške, Doboja... Kasete, singlice, ploče, unikatne izrade šahovskih figura i tabli, stare pegle, razna priznanja i odličja, posuđe, knjige i slike krasile su stolove kolekcionara.

 

Među izloženim artiklima mogli su se naći i predmeti koji su "oteti" sa tavana, kutija sa raritetima... Izložba je, ovisno o afinitetu samog kolekionara, izlagačkog, kupoprodajnog ili zamjenskog karaktera.

 

AVAZ

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU sa izložbe

 

 

,