20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Novembar 2014 15:26

Predstavljamo: OFFinGER

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam naše prijatelje i sugrađane, jedinstvenu pojavu na domacoj muzickoj sceni i prve uradke sa njihovog

albuma „Vremena nemas“ koji bi trebao izaci pocetkom naredne godine, grupu „OFFinGER“

 

Pjesmu „Padobran“ mozete poslusati na linku:https://www.youtube.com/watch?v=LWMCLsc7oDo 

Pjesmu „Kada se tebe sjetim“ mozete poslusati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=qVnz15czgkc 

Pjesmu „Samo bez ljutnje“ mozete poslusati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=N_J7wGMEMvI 

 

O BENDU:

Grupa OFFinGER, jedinstvena su pojava na domacoj muzickoj sceni, istovremeno stilski raznovrsni i tematski provokativni, pravi su predstavnici pop rock sastava modernog doba, koji ujedno njeguje stari dobri zvuk Zenice, grada iz kog poticu i iz kojeg su potekla mnoga imena koji su im bili uzori.

 

Frontmen grupe OFFinGER Alen Delic, covjek koji je ovu pricu zapoceo prije dvije godine u Zenici, a nastavio kasnije i u Germaniji, u koju je otisao jer “vremena vise nije bilo”. Iz tog odlaska za Germaniju nastaje i samo ime grupe OFFinGER (Off in Germany). Clanovi benda su se ovim imenom htjeli osvrnuti i na rock scenu Zenice 80-tih i u nekom smislu odati i pocast vremenu u kom su se oni kalili, upijali dobru muziku, slusali dobar rock’n’roll i odrastali. Alen Delic je pred kraj 90-tih godina bio clan cak trece, cetvrte generacije zenicke grupe Ofinger, u kojoj su se smjenjivali vrsni muzicari i koja je ostavila neizbrisiv trag u zivotima ovih umjetnika , koji se kasnije, birajuci svoje puteve, ipak uvjek vracaju na korijene i bazu gde su stekli prve muzicke lekcije i inspiracije. Po zavrsetku projekta “Vremena nemas” sam naziv benda Alenu i clanovima nije bio toliko bitan, koliko je bilo bitno i kolika je bila sama zelja snimiti sve te tekstove i na neki nacin ozivjeti price u njima i pokloniti ih svijetu. Svaka slicnost u nazivu imena benda je bila namjerna jer je simbol za neko drugo vrijeme prije rasula, vrijeme kojeg se svi rado sjecamo i jos uvijek ga kao legendu zelimo nositi sa sobom.

Pozadina OFFinGER-a je u stvari jedno veliko prijateljstvo, beskrajni muzicki talenat i entuzijazam svih clanova. Osnivajuci ovaj bend, Alen Delic je i imao tu misao kao zvijezdu vodilju i uspio je okupiti oko sebe prvenstveno dobre i bliske prijatelje, pa tek onda vrsne muzicare i virtouze. Osim Alena, koji je lead vokal i gitarista, bend chine i Bojan Veric, bubnjar i perkusionista, koji vec dugi niz godina zivi u Holandiji, takodje je aktivno ucestvovao u muzickoj sceni Zenice 80-tih i 90-tih godina, Adnan Smajic, bass gitara, koji zivi i radi u Bosni te je ujedno i lijeva ruka frontmena, Darko Lekic, lead gitara i back vocal, zivi i radi u Bosni kao nastavnik muzike, Alen Zilic, klavijature, koji zhivi i radi u Germaniji i kroji bezizmjernu ljubav prema muzici.

 

Ono sto je takodje posluzilo kao inspiracija za pokretanje ove cijele price su bili i izvrsni tekstovi, Sanela Kendica , Semira Sefera i mnogih drugih zenickih neafirmisanih tekstopisaca i kantautora, ciji rad Alen jednostavno nije mogao zanemariti i ciju dubinu je htio na neki nacin ovjekovjeciti i pretociti u note. Tako, with low budget and big love, mnogo truda i jake zelje, nastaje album “Vremena nemas” na kome se jedna za drugom smjenjuju pjesme kao hrana za dusu, kao podsjetnik da je zivot jedan i da gdje prestajemo mi prestaje i ljubav. Album je producirao Alen Delic i OFFinGER u Germaniji 2014. godine, snimao ga je i programirao Davor Logaric, mixan je u stidiju Vizija u Zenici kod Igora Kasapovica, a masterovan u Sage studiju u Nashville, u Americi kod Steve Corao. Cover i dizajn albuma je radio Damir Colic. Album, ciji izdavac jos nije objavljen, izlazi pocetkom sljedece godine, kao rezultat rada i podrske mnogih prijatelja iz zemlje i inostranstva. Nemoguce je nabrojati ih sve, a da se ne izostavi neko. 

 

Ovim putem zelimo da se zahvalimo svima na podrsci bilo koje vrste, dragim sugradjanima i onima koji to nisu, novim i starim poznanstvima, kolegama muzicarima, porodicama, bliskim prijateljima, staroj ljubavi i onima koji nas vole i onima koji nas ne vole. Svi vi i sve ovo nam daje vjetar u ledja i potvrdjuje da smo na pravom putu. Dobro je, jos nas ima! 

 

OFFinGER is: 

Alen Delic - vocal, guitar

Bojan Veric - drums, back vocals

Adnan Smajic - bass 

Darko Lekic - lead guitar, back vocals

Alen Zilic - key

 

For more information/contact: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Gepubliceerd op 11 okt. 2014

Produced by Alen Delic & OFFinGER, Germany 2014.

Lirycs by Sanel Kendic

Recorded/programming by Davor Logaric

Mixed by Igor Kasapovic, Studio VIZIJA, Zenica BIH

Mastered by Steve Corrao, SAGE Studio, Neshville USA 

Cover design & illustration by Damir Colic

 

EKRAN PR TEAM

www.multiplexekran.ba