29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 22 Avgust 2014 09:53

Tarik Filipović kao državni tajnik

Poznati glumac i TV voditelj u satiričnoj seriji na RTL-u glumi Marka Crnogaću, državnog tajnika za opće poslove, a na proljeće ga očekuje ambiciozna koprodukcija sa Sergejem Trifunovićem, rađena prema romanu Borisa Dežulovića ‘Jebo sad hiljadu dinara’


 Marko Crnogaća državni je tajnik za opće poslove, čovjek sa sto funkcija, osoba za sva vremena. “Krasi” ga sumnjiv moral, nerad i dobra povezanost sa svim i svakim. Ovaj “fiktivni” lik, glavni je junak pilot epizode humoristične serije “Markov trg” koja će se ove nedjelje emitirati na RTL-u.
Snimljen je još prije dvije godine u produkciji tvrtke Fikcija, sve do nedavno u vlasništvu Saše Runjića koji je zbog imenovanja na funkciju ravnatelja programa HRT-a morao prepisati tvrtku na svog brata Vanju Runjića. “Markov trg” osmišljen je još prije sedam godina, no tek sada će se naći na malim ekranima, što je ugodno iznenadilo i glavnog glumca Tarika Filipovića.

- Vjerojatno do sada nije bilo hrabrosti za prikazivanje serije. “Markov trg” je izuzetno kvalitetna priča i zato sam cijelo vrijeme stajao uz ovaj projekt. Trebao sam s Fikcijom surađivati na “Kazalištu u kući”, ali kako sam u to vrijeme još snimao “Bitange i princeze”, nisam mogao. Zato sam im se pridružio u “Markovom trgu”. Nisam bio Gaćina, pa sam zato postao Crnogaća, sinonim za sve ono što ljude smeta u političkim pričama koje nas okružuju - objašnjava Tarik Filipović. Na pitanje o inspiraciji, glumac Satričkog kazališta Kerempuh samo se slatko nasmijao.

 

Jutarnji