28 Februar 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Avgust 2014 23:09

S.A.R.S. na Ponijerima

Vrše se posljednje pripreme pred prvi 72 Sata Summer Fest koji će se održati narednog vikenda na kakanjskom izletištu Ponijeri. Na ovom festivalu će u okviru koncertne turneje širom prostora bivše Jugoslavije nastupiti i beogradski bend S.A.R.S. Upitani šta očekuju od festivala na 1000 metara nadmorske visine, članovi ovog popularnog benda su odgovorili:

 

“Mi smo odsvirali mnogo koncerata na visokim nadmorskim visinama pa nam to pričinjava samo zadovoljstvo u smislu prirode i svježeg vazduha. Tu ima samo prednosti.

 

Ono što bi najviše voljeli je da se okupi mnogo ljudi oko jedne ideje a to je muzika i dobar provod. Mi ćemo im zauzvrat pružiti pun nastup koji obuhvata sva četiri albuma, dobru zabavu, horsko pjevanje i pozitivnu energiju. Pozdrav svima i vidimo se uskoro. Mir i ljubav.”

 

S.A.R.S. je srbijanski muzički sastav osnovan 2006. godine u Beogradu. Njihov zvuk karakterizira širok raspon žanrova; prevladavaju reggae, ska i hip hop, a primjetni su i utjecaji tradicionalne srpske glazbe. Izniman uspjeh na čitavom prostoru bivše Jugoslavije postigli su pjesmom „Buđav lebac“, koja je postavljena na YouTube bez ikakve promocije zajedno sa spotom izrađenim praktički bez sredstava na kućnom računalu. Danas su jedan od najpopularnijih bendova na području bivše države.

 

Ponijeri se nalaze 20 kilometara od Kaknja na putu prema Zavidovićima i poznati su kao skijalište u zimskom a vazdušna banja u ljetnom periodu. Bend S.A.R.S. u okviru 72 SSF  nastupa u nedjelju 10.08. u 21 sat. Pored njih headlineri festa su i mostarski bend Zoster u petak te Laka i Billy Andol u subotu. Očekuje se nastup i preko 15 bendova i DJ-eva sa prostora cijele BiH.