18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 29 Juli 2014 00:55

Zenicafaria na Summer festu

Zenicafaria je zenički bend koji kao ideja postoji od 2010.godine, sa ciljem oživljavanja reggae/dub pokreta. Kako su nam u razgovoru rekli, sve je počelo „jedne večeri na sankanju, a kulminiralo je organizovanjem većeg broja slušaona na jednom kultnom mjestu, koje danas više ne postoji.“  Kroz svoje aktivnosti su plovili opušteno, upoznavajući ljude i proširivajući kontakte, uvezavši se tako sa mnogim ekipama diljem bivše države.


Što se tiče iskustva sa festivalima sličnim Summer festu, iako su unazad dvoje godine obišli mnoga mjesta nastupajući na festivalima orjentisanim na reggae i srodne žanrove, izdvajaju odlazak u Derventu u dva navrata, odakle nose pozitivne utiske.


„Nadamo se da će posjeta na 72 SSF-u biti  dobra, a mi očekujemo da udahnemo malo svježeg zraka sa Ponijera, ipak je to nama iz Zenice najpotrebnije. Neka bude dobar vajb sa rasplesanim ljudima.“, rekao nam je Haris, jedan od članova ovog benda.


Kako kažu, o bendovima koji su headlineri ne znaju mnogo,  ali očekuju da oni koji ne sviraju toliko često naprave sjajnu atmosferu, što će im biti odskočna daska na još dosta festivala ovog ljeta.


72 Sata Summer Fest Ponijeri održati će se od 8. do 10. augusta a kao headlineri će nastupiti: u petak 8.8. bend Letu Štuke, u subotu 9.8. Billy Andol i Laka sa bendom, a u nedjelju 10.8. popularni beogradski bend S.A.R.S. Program festivala će upotpuniti i preko 15 bendova i DJ-eva: Djambalaja i Mistico iz Visokog, bend Cacafuego iz Goražda, sarajevska Strava škola, Zenicafaria Sound, bendovi Otisak, Činčila, travnički Holographic Human Element, Corbansick iz Sarajeva a za after party-je će se pobrinuti popularna DJ Miss Slave iz Mostara i DJ Pule iz Kaknja. Za zabavu do jutra sve noći festivala bit će zadužen DJ Infected iz Kaknja.

Organizatori najavljuju najkvalitetniju binu, rasvjetu i zvuk i mjere sigurnosti, kao i bogatu ponudu hrane i pića.


Karte za festival po promotivnoj cijeni od 13 KM za sve tri dana festivala se mogu kupiti u Kaknju u caffe bar Piki, caffe bar Del, caffe bar Pulse i Jenny's art house. U Zenici se karte mogu kupiti u Clubu 072 a u Zavidovićima u Centru za kulturu.


Karte za jedan dan festivala će biti moguće kupiti po cijeni od 10 KM. a za sve informacije oko karata organizatori se mogu kontaktirati na mailOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Smještaj na Ponijerima je moguće naći po cijeni već od 10 KM.