28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 22 Juni 2014 04:06

Noć rokenrola na Vranduku

U nedjelju 22. juna 2014. godine Vranduk će po peti put biti domaćin manifestacije NOĆ ROCK'N'ROLL-a. Ovaj Projekat egzistira od 2010. godine i  već ima status kultnog događaja na nivou Općine i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca.  


Na press konferenciji održanoj u Cabaret Clubu zeničkog Narodnog pozorišta, povodom manifestacije „Noć rock'n'rolla“, menadžer Projekta, Nisvet Abdulović predstavio je izvođače koji će se pojaviti na pozornici srednjovjekovne tvrđave. Pored već stalnih učesnika, TAXI BAND-a iz Zenice, EXTRA 2000 iz Travnika, na manifestaciji „Noć rock'n'rolla Vranduk 2014.“ nastupit će i grupa ZE SELEKCIJA, NINA & LOWERDOSE također iz Zenice, KAMENJARI Vranduk, te zenički popularni bend NEMOGUĆE VRUĆE. Kao specijalni gosti iz Sanskog mosta nastupit će grupa CARPE DIEM.

 

„Osnovni cilj je očuvanje i baštinjenje tradicije, afirmacija i podstrek za rad mladih bendova, koji pokušavaju na razne načine pronaći mjesto za sebe na muzičkom nebu Bosne i Hercegovine. Upravo ovakvim projektima daje im se prilika da predstave svoje stvaralaštvo i da, poučeni iskustvima starijih kolega, pronalaze način za samostalnom promocijom svog rada, ali im se i otvara mogućnost za profesionalizacijom poziva, koji se u sadašnjim uvjetima tretira kao hobi“ – rekao je Abdulović, menadžer i idejni tvorac ove manifestacije.

 

Projekat je prošle godine dobio podršku od strane nekih institucija i privrednika, na čelu sa Općinom Zenica i Turističkom zajednicom ZDK. Ova saradnja se i ove godine nastavlja, na čemu se zahvaljuje Organizacioni odbor i Općini Zenica i Turističkoj zajednici ZDK. Partner u realizaciji ovog Projekta je zenička firma STAGE&LIGHT, koja od samog početka aktivno učestvuje u tehničkoj podršci manifestaciji.

 

Pozivamo sve ljubitelje rocka da dođu u nedjelju u Vranduk i da uveličaju ovu, već tradicionalnu, manifestaciju. Ulaz je slobodan. (nedjelja od 17h)

 

 

E.Imamović za Zenicablog