19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 21 Juni 2014 18:01

Festival sporta u centru grada

Sjajnu zabavu i atmosferu pred nogometnu utakmicu BiH-Nigerija priredili su zenički mališani, koji su se uključili u mini festival fudbala organiziran u centru Zenice.  Više od 200 mališana, malih fudbalera, okupiralo je Trg Alije Izetbegovića i na šest sportskih poligona igrali su nogomet sa svojim vršnjacima. 



Otvorena škola nogometa, popularna 'Danska škola’, u saradnji sa Službom za društvene djelatnosti Općine Zenica i Nogometnim savezom BiH organizirala je mini "Festival sporta" u okviru kojeg su zenički dječaci i djevojčice igrali nogomet, a sve je pratilo više od tri hiljade Zeničana. 

Oni su iskoristili lijepo i sunčano popodne za sudjelovanje u manifestaciji, koja je na višesatno druženje okupila veliki broj navijača nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Bio je to uvod u večerašnje okupljanje pred utakmicu BiH-Nigerija. Opći je utisak da 'grad sa Zmajevim gnijezdom' živi za večerašnju nastup reprezentacije Bosne i Hercegovine. Među najmlađima postoji velika nada i želja da se Zmajevi plasiraju u drugi krug nadmetanja, što su potvrdili današnjim okupljanjem u slavu nogometa. 


20140621 123610