29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 10 Juni 2014 23:27

Bh.studenti prvi u Ankari

Treći tradicionalni međunarodni turnir u malom nogometu na umjetnoj travi, u organizaciji İLKLER SPOR ve GENÇLİK KULUBÜ je u proteklih mjesec dana održan u Ankari. Među učesnicima bili su studenti iz 32 zemlje koji su trenutno na studiju u glavnom gradu Turske. U današnjem finalu BiH je igrala protiv Kosova i slavila sa 5:1. Strijelci su bili: Hozanović 3 puta, Borozan i Kulić.

 

Put do finala za bh. tim nije bio lagan. Protivnici studentima iz Bosne i Hercegovine su bile sljedeće ekipe: Ruanda, Azerbejdžan, Uganda, Gana, Kazahstan i Ahiska.

 

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Zerin Zeherović (Visoko), Amer Talić (Sanski Most), Senadin Dizdarević (Zenica), Melvis Halilović (Pula), Muamer Gazić (Bugojno), Dino Kulić (Breza), Smail Mulić (Konjic), Senad Borozan (Sarajevo), Mustafa Oručević (Gračanica), Said Hozanović (Bogomolja) i Ademir Kalač (Kakanj).

 

Bh. studenti su nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu, vratili epitet najbolje ekipe u Turskoj prijestolnici. Treba istaknuti fantastičnu podršku navijača koji su bodrili naše "studente zmajeve", a pogotovo u finalnom meču gdje su "nosili" naše igrače do velike pobjede i podizanja pobjedničkog pehara.

 

Novo vrijeme