19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 13 April 2014 09:53

Smotra KUD-ova u Gradišću

Gradišće je bilo domaćin smotri folklora koju je organizovalo Kulturno - umjetničko društvo iz ovog zeničkog naselja. Pogledajte kako je to izgledalo u foto galeriji koju su nam poslali iz KUD Gradine. 

 

Jučer je u Gradišću u organiziaciji Kulturno-umjetničkog društva Gradina Gradišće organizirana peta smotra folklora na kojoj je učestvovalo, pored domaćina, pet kulturno-umjetničkih društava i to Andambl Bosnia Folk, KUD Ilhamija iz Željeznog polja, KUD Ričice, KUD Plamen Pehare i KUD Slapovi Orahovice. Pred više stotina posjetilaca sva društva su predstavila spektar različitih igara i koreografija iz svih dijelova Bosne i Hercegovine čime je još jednom prezentirano bogatstvo kulture, običaja i igara Bosne i Hercegovine.

Prije samog početka položeno je i cvijeće na spomen ploče poginulih boraca Gradišća u Drugom svjetskom ratu i rata 1992-1995. Cvijeće su pložili i pripradnici općinskih i kantonalnih antifašističkih poračkih organizacija kao i udruženje boraca rata 1992-1995 iz Gradišća. Posjetioci su imali priliku pogledati i izložbu umjetničkih slika Emina Skomorca. Sve ove manifestacije odvijaju se u okviru manifestacije obilježavanja četrdesete godišnjice KUD Gradina-Gradišće. Naime, društvo je osnovano davne 1974. godine te je jedno od najstarijih kulturno-umjetničkih društava na području Zenice.    

 

KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju