25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 23 Januar 2014 22:06

Arena: Piloti i Hladno pivo 29.03.

Zenička Arena mjesto je gdje će u subotu, 29. marta, biti upriličen nesvakidašnji muzički događaj. Naime, na istoj bini svirat će beogradski "Piloti" predvođeni Zoranom Kikijem Lesendrićem i zagrebačko "Hladno pivo" s energičnim frontmenom Miletom Kekinom. Kombinacija pop-rok zvuka "Pilota" i žestokih momaka iz pank-rok sastava "Hladno pivo" jeste pomalo neobična i producent koncerta Tomislav Kašljević naziva je neprincipijelna koalicija.

 

- Urbana publika u mojoj rodnoj Zenici često me je pitala za "Hladno pivo" i odlučio sam da im poklonim njihovu svirku za Dan grada, koji se obilježava, doduše, nešto prije koncerta, 20. marta. A što se tiče "Pilota", stara garda veoma je vezana za njihove hitove, a uvjerio sam se i da mlađe generacije uživaju u Kikijevim pjesmama. Vjerujem da će se publika lijepo provesti tokom ove muzičke večeri, a ja ću dati sve od sebe da sve funkcionira besprijekorno - govori Kašljević.

 

Mada je riječ o projektu koji iziskuje poprilična materijalna sredstva, ulaznica će koštati 10 KM. Kašljević ističe podršku Grada Zenice u organizaciji koncerta dva sjajna benda te je zbog toga i cijena ulaznica prihvatljiva.