19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 19 Januar 2014 15:34

Okončano izviđačko druženje

Zadnji programski dan je osvanuo i svi smo se polako počeli spremati za svečanu ceremoniju zatvaranja Interetničkog Zimskog Kampa, a ujedno i cijelog projekta „ Stvaramo Bolji Svijet“.Specijalna gošća, gospođa Marie Stavropulos (šefica Ureda Ambasade SAD u Banjoj Luci), se prvo upoznala sa nekolicinom naših izviđača i planinki, koji su je upoznali od našem pokretu i ispričali joj šta su to sve doživjeli na ovom zimovanju. Nakon toga je usljedila i ceremonija, a gospođi Marie je pripala ta nezahvalna i tužna dužnost da zatvori ovogodišnji projekat.

 

fotosi na linku https://www.facebook.com/media/set/?set=a.564731440284861.1073742072.122203817870961&type=1 

 

 

A mi smo imali pomalo drugačiju dužnost. Da se nikada ne prestanemo družiti, da učinimo sve što je u našoj moći da se i ove godine okupimo na Boračkom jezeru i ponovo zapjevamo neku izviđačku pjesmu. Nakon ukusnog ručka, naša moderatorica Nina je pripremila kreativnu evaulaciju našeg zimovanja, gdje su učesnici imali zadatak da kroz formu Zidnih novina pokažu kako su se oni proveli na Kozari.

 

Zadnja noć je na pomolu i naši finalisti talent show-a XXL Factor su se počeli pripremati za svoj nastup. Pored talent show-a, zadnja noć ne bi mogla proći bez već popularnog Vrapca i zanimljivh Čuda tabora. I za kraj, ples i pjesma su nas odveli na počinak, jer već sutra ujutro pakujemo naše rance i pozdravljamo se sa ljepoticom Kozarom. Do sljedećg druženja, najveći izviđački pozdrav  :

 

Sunceeeee ! Ovaj divni četvrti dan našeg druženja počeli smo zanimljivom meditacijom koju je održala Asja, a nakon doručka je bio planiran izlet u Prijedor. Na zadovoljstvo mnogih, posjetili smo Kino „Kozara“ gdje smo odgledali film „THE HOBBIT : Desolation of Smaug“. I to u 3D-u ! Dok su nam Legolasove strelice letjele pored glave, smišljali smo kako da provedemo ostatak slobodnog vremena u Prijedoru. Povratak je bio zakazan u 16h, gdje su nas već čekale šahovske table spremne za dvoboje.

 

Radionicu upoznavanja ovog sporta/igre su nam priredili članovi udruženja šahista „Rudar“ iz Prijedora, gospodin Trivunović Tanimir i Javorić Rade. Naših 20 učesnika koji su se  prijavili, pokazali su zavidne rezulate u igranju šaha, a najbolji su bili Ivanković Nikola(3. Mjesto), Edna Beganović (2. Mjesto) i Đukić Maja(1. Mjesto). Ostatak ekipe je igralo dobro poznate Zmije.

 

Za KZP smo im priredili jedno iznenađenje. Iako smo im najavili da ćemo se igrati igrice „Švedske karte“, KZP je odjednom prekinut i moderatori su organizovali zanimljivu potragu za blagom. Avantura se sastojala od pronalaženja skrivenih poruka koje su morali dešifrovati Germanikusom. Po završetku traženja skrivenog blaga, učesnici su se sa novim iskustvima uputili ka svojim odajama zamišljajući svoje tople vreće za spavanje.

 

Savez izviđača općine Zenica

OI "dr. Mladen Stojanović" Prijedor

 

fotosi na linku https://www.facebook.com/media/set/?set=a.564731440284861.1073742072.122203817870961&type=1 

 

 

 

..

 

 

 

.