24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 12 Januar 2014 23:11

Donja Vraca pobjednik Lige

Završena Džematska malonogometna liga Zenica, prvak ekipa Donja Vraca - Završena je Malonogometna liga džemata Medžlisa islamske zajednice Zenica. Liga je trajala od marta mjeseca 2013., a učešće u ligi je uzelo 16 ekipa, odnosno 16 džemata. Liga jepored profesionalnog karaktera imala i moralni aspekt, gdje su predavanja vršili zenički imami. Kroz ligu je prošlo oko 400 mladih ljudi, sudile su sudije iz nogometnog Saveza Ze-do kantona, delegati, objave svake sedmice itd.

 

Odigrano je 140 utakmica, postignuto 665 golova , osnovan Malonogometni klub u kojem isključivo igraju igrači lige džemata. Osvojili dva puta 5 mjesto kao reprezentacija džematske lige na turnirima u Visokom i Linzu. 

 

A danas su poznati i pobjednici prve sezone : prvo mjesto je osvojila ekipa džemata Donja Vraca, drugo mjesto je zauzela ekipa Šerića, dok su treće mjesto uzeli Džemini momci iz Nur Hana.Najmoralnije ekipe su ekipe džemata Ensar, Starine i Nur Hana ( napravili su najmanje prekršaja, najmanje dodjeljenih kartona, bez psovke, dolazili uvijek na vrijeme, niti jedno kolo nisu propustili, širili pozitivnu energiju ) .

 

Za najboljeg igrača lige proglašen je Elvin Huseni igrač ekipe Trgovišće, dok je najbolji strijelac Ahmed Husejnović iz ekipe Šerića koji je postigao 35 golova. Dodjela nagrada i priznanja za najbolje i najuspješnije održat će se 19.01.2013 godine u 19h u velikoj sali Preporoda ( Dom armije) uz bogat program u okviru mjeseca Allahovog poslanika „ Želja za Resulom“.

 

Dođite i uveličajte ovaj naš događaj.

Predsjednik organizacionog odbora lige:

Safet Kubat, MA